[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2014-08-19 08:07:11

Ubisoft CEO Yves Guillemot: "Nintendo-consumenten kopen geen Assassin's Creed"

Ubisoft CEO Yves Guillemot heeft een nieuwe uitspraak gedaan over Wii U-eigenaren. Tijdens de vorige generatie spelcomputers moesten Nintendo-gamers het doen zonder de toen nieuwe reeks Assassin's Creed. Elk deel in de serie sloeg de Wii over, maar met de komst van de Wii U kwam daar verandering in. Zowel Assassin's Creed III als Assassin's Creed IV: Black Flag verschenen voor de Wii U. Dit jaar zal dat echter anders zijn, want zowel Assassin's Creed: Unity voor Xbox One en PlayStation 4 als Assassin's Creed: Rogue voor Xbox 360 en PlayStation 3 slaan de Wii U over. De CEO van Ubisoft Yves Guillemot heeft daar een verklaring voor: Wii U-eigenaren kopen simpelweg geen Assassin's Creed-games. Hij zei hierover het volgende (vertaald):

"Het is erg makkelijk. Wat wij zien is dat Nintendo-consumenten geen Assassin's Creed-games kopen. Vorig jaar verkochten we erg weinig exemplaren. Wat we zien is dat ze erg geïnteresseerd zijn in Just Dance, erg geïnteresseerd in andere soorten games. Dus wat we proberen te doen is meer te focussen op de type games waar zij geïnteresseerd in zijn."
Wel geeft hij aan dat Watch Dogs nog steeds onderweg is, maar dat het wat dat soort titels betreft voorlopig daar bij blijft (vertaald):
"Watch Dogs komt naar Wii U. Het zal de enige mature game zijn die we ervoor uitgeven."
Watch Dogs moet nog ergens dit jaar naar de Wii U komen.

Gekoppelde games

Assassin's Creed III (Wii U)

Watch Dogs (Wii U)

Assassin's Creed IV: Black Flag (Wii U)