[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-08-22 12:30:32

Info Super Smash Bros. geeft inzicht in de muziek achter Nintendo 3DS-versie

De 'Pic of the Day' van Super Smash Bros. geeft ons ditmaal een kijkje in de muziekspeler van de versie voor de Nintendo 3DS. Hierbij zijn ook een aantal eerste indrukken vrijgegeven van de muziek die de titel te bieden heeft. Super Smash Bros. pakt altijd enorm uit met de grote hoeveelheid content die op het schijfje verkrijgbaar is. Een uitgebreide muziekbibliotheek ontbreekt hier niet bij. Ook in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS kun je naar een flinke collectie aan nummers luisteren, waarvan Sakurai in zijn Pic of the Day alvast een eerste glimp van heeft vrijgegeven. Hierbij valt op dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende vormen van muziek. Een roze lettertype staat voor remixes die speciaal zijn gemaakt voor deze versie, terwijl wit aangeeft dat de nummers uit een eerdere Smash Bros. komen. Sakurai had hier het volgende over te zeggen (vertaald):

"Afbeelding van de dag. De Nintendo 3DS-versie heeft een uitstekende collectie aan muziek! De vormgeving ziet er goed uit voor een scherm om geluid te testen, toch? Het lettertype voor 'Remix' komt in twee kleuren, roze en wit. De roze varianten zijn samengesteld voor deze versie van Super Smash Bros, terwijl de witte remixes zijn uit eerdere Smash Bros-games. Dit betekent dat er nummers zijn die terugkeren uit eerdere titels."

Daarnaast heeft Masahiro Sakurai zich uitgelaten over het kiezen van verschillende nummers en geluidjes in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS. Zo is het nu zelfs mogelijk om in slaapstand muziek te luisteren en kun je de kreten van personages bewonderen. Hij meldde het volgende (vertaald):
"Kies je nummers en speel met hun mogelijkheden op het onderste scherm. Je kunt ook naar de stemmen van de personages luisteren. Een van de nieuwe hoogtepunten is de 'Play in Sleep Mode'-optie rechtsboven. Als je dit aanzet, kun je via je koptelefoon luisteren naar de muziek, zelfs als de Nintendo 3DS gesloten is. De L en R-knoppen laten je wisselen van nummers. Dit betekent dat je het kunt gebruiken als draagbare muziekspeler. Geniet van je favoriete tracks terwijl je ze allemaal in 'shuffle' of 'loop' zet of ze helemaal zelf uitkiest!"

Om nadruk te geven aan de pracht en praal die de muziek van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS te bieden heeft, heeft Nintendo ook 'samples' van drie nummers vrijgegeven. Zo kun je een eerste indruk krijgen van de muziek die draait tijdens 'Multi Man Smash' en van een frisse remix uit Pokémon X&Y en The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Ze zijn hieronder te beluisteren. Tot slot heeft Nintendo een lijst van componisten vrijgegeven die aan Super Smash Bros. for Nintendo 3DS hebben meegewerkt. Deze bevat personen die aan een hoop uiteenlopende games hebben gewerkt. Zo zijn er componisten van bekende Nintendo-titels, maar komen ook musici voorbij van spellen als Devil May Cry, Kingdom Hearts en Final Fantasy. De lijst is te bewonderen op de officiële website van Super Smash Bros. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ligt vanaf 3 oktober in de Europese schappen.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)