[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-08-30 13:06:59

Zwaardvechter Shulk uitgelicht in 'Pic of the Day' Super Smash Bros

Sakurai gaf in zijn dagelijkse post op Miiverse meer inzicht in het personage Shulk uit Xenoblade Chronicles en zijn aanvallen. Tijdens de speciale Japanse Nintendo Direct voor de Nintendo 3DS, is het personage Shulk aangekondigd. Deze zwaardvechter is afkomstig uit Xenoblade Chronicles en hij is de drager van de befaamde Monado. Deze zal ook aan de basis staan van veel van zijn aanvallen. Zo omvat hij een straal van licht in het midden, die Shulk in staat stelt - mits hij geactiveerd is - om van lange afstanden klappen uit te delen. Sakurai had het volgende over Shulk te zeggen (vertaald):

"Afbeelding van de dag. Van Xenoblade Chronicles, Shulk doet mee aan het gevecht! Hij is niet het type personage dat normaal gesproken zou opduiken in Super Smash Bros., maar we hebben ontzettend hard gewerkt om dit wel mogelijk te maken. We zijn dan ook zeer blij met het resultaat. De stage is overigens 'Gaur Plain'."

Wat Shulk echter met name een uniek personage maakt, is het feit dat je door 'Monado Arts' zijn zwaktes, krachten en vaardigheden kunt aanpassen. Naast het feit dat dit het personage enige diepgang geeft, kun je het zo ook gemakkelijk aanpassen naar jouw favoriete speelstijl. De Monado Arts heten jump, speed, shield, buster en slash. Ze hebben het volgende effect: 翔 (Jump): hogere sprongen, lagere verdediging. 疾 (Speed): snellere beweging, zwakkere aanvallen. 盾(Shield): hogere verdediging, tragere beweging. 斬(Buster): krachtigere aanvallen, zwakkere 'launch' vaardigheid. 撃(Smash): Sterkere 'launch' vaardigheid, zwakkere aanvallen, minder verdediging tegen zelf 'gelaunchd' worden. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is al vanaf 3 oktober in huis te halen. Wii U-bezitters moeten echter wachten tot deze winter.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)