[Nieuws] Geschreven door Marco op 2014-08-31 23:08:09

Dragon Quest VII remake mogelijk naar het Westen, verkoopaantallen echter onzeker

Square Enix toont interesse in het uitbrengen van Dragon Quest VII voor de Nintendo 3DS in Europa en Amerika. Square Enix liet vandaag weten geïnteresseerd te zijn in het uitbrengen van een Europese en Amerikaanse versie van de Dragon Quest VII remake voor de Nintendo 3DS. Het bedrijf is er echter niet zeker of de game wel genoeg zal verkopen. Op PAX Prime 2014 had Noriyoshi Fujimoto, de producer van Dragon Quest mobile hier het volgende over te melden (vertaald):

"DQVII heeft een heleboel tekst die doorgenomen en vertaald moet worden. We hebben veel verzoeken en enorm veel positieve feedback over de game ontvangen, maar helaas moeten we wel de kosten en mankracht om de game te vertalen in overweging nemen. Als we het hebben over het scenario en het script, dan is deze game waarschijnlijk een van de grootste binnen de Dragon Quest-franchise. Als een heel veel mensen de game zouden kopen en steunen... nou ja, we kunnen niks beloven.

Vanaf Dragon Quest VIII en later hebben we de vertaling iets anders aangepakt. Als voorbeeld, we hebben bepaalde regionale uitdrukkingen toegevoegd die Russisch klinken en nog meer van dat soort dingen. We hebben ook de namen van spreuken en monsters van een update voorzien, dus als we terugkijken naar klassieke games, dan moeten deze ook consistent blijven. Dat gezegd hebbende, als we teruggaan naar de klassieke titels om deze te updaten dan maken we dus deze veranderingen. Dat is een stap binnen het proces. 

Om nog even terug te komen op de mensen die graag willen dat DQVII in het Westen uitkomt... we hebben heel veel verzoeken ontvangen. We willen het heel graag realiseren, maar op dit moment moeten we echt kijken welke middelen we nodig hebben om dit te kunnen doen. We zeggen dit erg vaak, maar op dit moment is het uitbrengen van de game nog niet gerechtvaardigd."
Dragon Quest VII voor de Nintendo 3DS ligt al sinds 7 februari 2013 in de Japanse winkelschappen, maar of de game nu ook naar Europa en Amerika komt blijft op dit moment nog onzeker.

Gekoppelde games

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past (Nintendo 3DS)