[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-09-01 08:34:14

Nintendo verwacht geen negatieve invloed van Mario Maker op verkopen gewone games

In een interview heeft Takashi Tezuka verteld dat Nintendo niet verwacht dat Mario Maker negatieve invloeden op de verkopen van Super Mario-spellen zal hebben. Mario Maker is een nieuwe titel van Nintendo welke afgelopen E3 is aangekondigd. In deze titel speel je niet alleen talloze levels, maar mag je ze tevens zelf creëren. Je kunt verschillende stijlen toepassen, van de Super Nintendo Entertainment System-stijl tot de stijl in het nieuwste deel van de serie, en op het moment wordt er getwijfeld of er tevens stijlen aanwezig zullen zijn van niet-Mario-spellen. Omdat spelers met Mario Maker voor de eerste keer de door hen zelf gemaakte levels kunnen spelen, werd producer Takashi Tezuka in een interview gevraagd of de verkoopresultaten van toekomstige Super Mario-spellen onder dit spel zullen lijden. Tezuka denkt dat dit wel mee zal vallen (vertaald):

"Ik denk de manier waarop je een reeks levels speelt en ervaart een deel van de plezier van Mario is. En hetzelfde geldt voor de baasgevechten, die geleidelijk moeilijker worden. Mario-ontwikkelaars bouwen de hele wereld en zorgen ervoor dat alle levels bij elkaar passen. Ik denk niet dat je het algehele plezier van een complete Mario-game hetzelfde is als het spelen van één level uit Mario Maker. Daarbij zullen toekomstige Mario-spellen nieuwe functies bevatten, dus ik denk niet dat Mario Maker met deze games gaat concurreren."
Mario Maker verschijnt in 2015 voor de Wii U. Tezuka sluit een eventuele Nintendo 3DS-versie, die dan na de release van de Wii U-game wordt ontwikkeld, echter niet uit.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)