[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-09-19 22:26:55

Funktronic Labs en Curve Studios kondigen avonturenspel Nova-111 aan voor Wii U eShop

Vandaag hebben de indie developers Funktronic Labs en Curve Studios de avonturengame Nova-111 aangekondigd voor Steam en consoles. Nova-111 is een adventuregame met een sci-fi thema die turn-based gameplay met real-time actie combineert. Om de puzzels in de game op te lossen en de vijanden te verslaan, gebruik je turn-based strategieën, maar zul je ook veel beslissingen "real-time" moeten maken. Funktronic Labs en Curve Studios hebben nog niets van het verhaal in de game getoond. Wel is er een trailer online gezet. Oorspronkelijk zou het spel alleen voor PC, Mac en Linux verschijnen, maar dankzij een nieuwe samenwerking tussen de ontwikkelaar Funktronic Labs en Curve Studios kunnen er ook versies voor verschillende consoles worden gerealiseerd. De consoleversies worden gemaakt door Curve Studios. Nova-111 moet begin 2015 onder andere voor de Wii U eShop verschijnen.

Funktronic Labs en Curve Digital brengen Nova-111 in 2015 naar de consoles

Curve Digital zal de consoleversies ontwikkelen voor een gezamenlijke release voor de Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita en de Wii U.

LONDON – 19.09.2014 – Vandaag heeft Curve Digital een nieuwe samenwerking met de indie ontwikkelaar Funktronic Labs uit Californië, VS om Nova-111 begin 2015 naar de Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita en Wii U te brengen. De consoleversies zullen op dezelfde dag uitkomen als de versies voor PC, Mac en Linux, en tonen hiermee een groeiende trend onder ontwikkelaars en uitgevers aan om de consoleversies van hun PC-games tegelijk uit te brengen.

Nova-111 is een adventuregame met een sci-fi thema die turn-based gameplay met real-time actie combineert. Om de puzzels in de game op te lossen en de vijanden te verslaan, gebruik je turn-based strategieën, maar zul je ook veel beslissingen "real-time" moeten maken. De combinatie van deze twee verschillende methodes van interactie met de wereld creëert een titel die de diepte van de strategie en methodische gevechtsbeslissingen kan verstrekken, terwijl spelers de druk van real-time games voelen.

Sinds de aankondiging van het spel, is het spel een vaste kracht geworden voor Amerikaanse gamebeurzen en -evenementen, zoals Indiecade, MIX, Indie MEGABOOTH en PAX10. Tevens heeft de game een hoop positieve reacties gekregen van journalisten in de indie booth voor de PC.

“We wilden oorspronkelijk de PC-versie eerst uitbrengen waarop een consolerelease later in het jaar zou kunnen volgen,” zei Eddie Lee, medeoprichter van Funktronic games,. “De samenwerking met Curve Studios brengt ons in staat ons volledig op de PC-versie te kunnen richten, terwijl de consoleversies tegelijk zullen verschijnen. Omdat veel indie games van Steam zich vertakken naar andere platforms, willen we ervoor zorgen dat onze fans op dag één het spel op een zo groot mogelijk scala aan systemen kunnen spelen.”

Jason Perkins, Managing Director van Curve Digital beweerde: “Toen we Nova-111 tijdens de Game Developers Conference voor de allereerste keer speelden waren we meteen overtuigd. De mechanic van de game is slim, maar makkelijk te leren en het design en de presentatie van het spel blonken uit op een manier dat wij dachten dat het een console-ervaring van hoge kwaliteit kan worden."

Curve Digital is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en release van de consoleversies van vele indie games voor PC in 2013 en 2014, waaronder Lone Survivor, Thomas Was Alone en The Swapper. De consoleversie van Nova-111 zal door het eigen team van Curve Studios in Londen, UK worden ontwikkeld.

Gekoppelde games

Nova-111 (Wii U eShop)