[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-09-30 16:52:11

Sakurai legt uit waarom Super Smash Bros. for Nintendo 3DS Circle Pad Pro niet ondersteunt

In zijn column in het Japanse tijdschrift Famitsu heeft de producer van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS uitgelegd waarom het spel de Circle Pad Pro niet ondersteunt. Dit feitje werd vlak voor de release bekend en in zijn column in de vandaag verschenen editie van Famitsu heeft de producer Masahiro Sakurai de kwestie uitgelegd (vertaald):

"De ondersteuning van de Circle Pad Pro in een spel kost een gedeelte van de processorkracht van de Nintendo 3DS. Uit de informatie die we vergaard hebben met de ontwikkeling van Kid Icarus: Uprising blijkt dat dit ongeveer vijf procent daarvan is. Net als Kid Icarus: Uprising benut Super Smash Bros. for Nintendo 3DS de totale processorkracht, daarom moesten we het idee om de Circle Pad Pro te ondersteunen laten varen. Met de New Nintendo 3DS zal wel de C-stick worden ondersteund. Dit kan mede doordat de processorkracht van een New Nintendo 3DS groter is dan die de gewone Nintendo 3DS."
Super Smash Bros. for Nintendo ligt vrijdag in de Europese winkels. De New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL verschijnen in 2015 in Europa.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)