[Review] Geschreven door Daan op 2014-10-04 23:00:00

Ice Cream Surfer

De laatste tijd wordt de Nintendo eShop op de Wii U overladen met 2D-shooters. Een paar weken terug konden we nog XType Plus verwelkomen en deze week doen we dat met Ice Cream Surfer. Het spel, gemaakt door Dolores Entertainment, volgt de klassieke roots en is hierdoor sidescrolling. Met een retro stijl en knotsgek verhaal proberen de makers hoge ogen te gooien en of dat daadwerkelijk is gelukt, lees je hier! Grappige brei met problemen Ice Cream Surfer verspilt geen tijd en laat je gelijk weten dat het niet alles op een rijtje heeft. Het verhaalt draait om een gemene broccoli die de Flavor Universe wil overnemen. Hij is het zat dat groente niet gegeten wordt in dit universum en dat ze alleen maar verzot zijn op zoetigheden en aantrekkelijke gerechten. Met zijn leger van ''Evil Vegetables'' dwingt hij de werelden op hun knieƫn, maar gelukkig is hulp aanstaande. Jij neemt controle over een team aan superhelden, ieder met hun eigen krachten, en probeert de schade zodanig ongedaan te maken!

Hoewel het spel glorieus en bizar is, kleeft er aan Ice Cream Surfer een groot probleem. Deze sidescrolling shoot'em up is maar zes levels lang en dat maakt het moeilijk om veel informatie te gaan geven over de levels. Het zou allemaal wat beter zijn als de titel online-functies zou bevatten, maar helaas is de Miiverse-community je enige optie. Het enige wat alles werkelijk naar een hoger niveau trekt zijn de vijf speelbare personages met ieder zijn eigen set aan aanvallen. Ace is perfect voor de beginner, terwijl Sailor Twister alleen aanbevolen kan worden aan mensen die het shoot'em up genre begrijpen. Wat ook helpt is dat de game leuk is om opnieuw te spelen en dat het ongeveer tussen de twintig en veertig minuten duurt om het geheel snel te doorlopen. Daarnaast kun je ook lokaal co-op spelen met een vriend, waardoor je tegen elkaar kunt strijden voor de hoogste score. Het spel ondersteunt een grote variatie aan controllers en hiermee kan iedere speler zonder te veel moeite meedoen. Ice Cream Surfer speelt gewoon heerlijk weg en voor de fans van de klassiekers valt het aan te raden. De actie is non-stop en het vernietigen van vijanden geeft een grote genoegdoening. Elk level heeft zijn eigen vijanden en een baas op het einde die je vermogen tot het uiterste zullen testen. Je aanvallen worden sterker door het verzamelen van power-ups, maar de grens tussen sterk en zwak is maar een fout weg. Je zult constant moeten opletten en hierdoor blijft het interessant. Dit houdt niet iedere shoot'em up goed vol, maar Ice Cream Surfer doet dat kunstje met gemak. Helaas wordt de Wii U GamePad niet waanzinnig sterk gebruikt. Je kunt off-TV Play spelen en informatie over het huidige level lezen, maar daar blijft het bij.

Graphics en geluid Ice Cream Surfer straalt redelijk op de Wii U. Ondanks zijn retro uiterlijk, is alles redelijk strakgetrokken en ziet het er netjes uit op het grote scherm. Daarnaast is het geheel ook lekker kleurrijk en dat mag ook wel met een game zoals deze. De soundtrack weet ook van wanten en beurt je op met vrolijke deuntjes. Voordat je er erg in hebt, beweegt je hoofd mee met de muziek. Het is erg aanstekelijk allemaal! Conclusie Ice Cream Surfer is een geinig spelletje voor de Nintendo eShop op de Wii U. Het heeft een kleurrijke presentatie, een knotsgek verhaal en speelt bovenal lekker weg. Jammer is dan wel weer dat het spel maar zes levels lang is en dat er van online leaderboards geen sprake is. Daarom is het zo moeilijk om het spel voor de meesten aan te bevelen, ondanks de kwaliteit en scherpte van de content. Het spel is puur voor de mensen die shoot'em ups erg plezierig vinden en plezier kunnen halen uit het herspelen van dezelfde content. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar ben je zo iemand, dan is Ice Cream Surfer zonder twijfel een blik waardig.

N1 Score: 7

+ ["Verschillende personages","Plezierig om te doorlopen","Kleurrijke presentatie","Moeilijk maken zoals je het zelf wilt"]

- ["Maar zes levels","Geen online leaderboards"]

Gekoppelde games

Ice Cream Surfer (Wii U eShop)