[Nieuws] Geschreven door Marco op 2014-10-03 18:17:55

Masahiro Sakurai reageert op de lag-problemen bij Super Smash Bros. for 3DS

Sakurai heeft in een column gereageerd op de lag-problemen tijdens online sessies van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ligt sinds vandaag officieel in de Europese en Amerikaanse winkelschappen, maar veel mensen wisten de game al iets eerder te bemachtigen en zijn net als de Japanners al uitgebreid in het online gedeelte van de game gedoken. Er zijn echter de nodige klachten op internet verschenen omdat veel mensen last hebben van extreme lag of wegvallende verbindingen, waardoor spelen haast onmogelijk wordt. Masahiro Sakurai, de director van de game, heeft nu op de kwestie gereageerd via een column in de wekelijkse Famitsu. Sakurai had het volgende te vertellen (vertaald):

"Connectiviteit kan sterk afhankelijk zijn van de locatie, dus ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Op zijn minst hebben we bevestigd dat soepel spelen mogelijk is onder verschillende omstandigheden bij externe netwerken. Tijdens de multiplayer ben je verbonden met een andere speler en wordt er een lichte hoeveelheid data heen en weer gestuurd, dus als het spel laggy aanvoelt is dat te wijten aan de snelheid van de verbinding. Als je speelt op een verbinding die last heeft van lag, dan hebben personen waarmee je aan het spelen bent ook last van dezelfde vertraging. Je kunt dus het beste spelen wanneer de verbinding vrij is. Tijdens de ontwikkeling waren er in sommige gevallen te veel mensen aan het spelen waardoor de verbinding traag werd, dus schakelden we onze mobiele telefoons uit om de verbinding vrij te maken. Je kunt daarom beter niet spelen wanneer je filmpjes aan het streamen bent, of gebruik maakt van een mobiele verbinding. Ook gratis Wi-Fi spots kun je beter vermijden."
Ook reageerde Sakurai op de vraag wat zijn favoriete character was. Hierop liet hij weten geen favoriet character te hebben, maar dat hij bij deze game het liefst kiest voor de wat zwaardere personages.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)