[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-10-07 08:34:04

Producer Monster Hunter 4 Ultimate legt cross-overs met Sega en Nintendo uit

Sonic, Link en een aantal dorpsbewoners uit Animal Crossing duiken in meer of mindere mate op in Monster Hunter 4 Ultimate voor de Nintendo 3DS. Producer van het spel, Ryozo Tsujimoto, vertelde in een interview aan Siliconera hoe dat zit. In Monster Hunter 4 Ultimate kun je het kloffie van Link aantrekken en twee van de dorpsbewoners uit Animal Crossing als metgezel mee op reis nemen. Ook de blauwe egel doet als wapengerei voor de Felynes zijn intrede. Siliconera was echter benieuwd hoe deze collaboraties tot stand kwamen en gingen in gesprek met Ryozo Tsujimoto. Hij deed allereerst zijn zegje over laatstgenoemde cross-over en vertelde het volgende (vertaald):

"Er zijn eigenlijk best wat mensen van Sega die dichtbij ons staan. We waren aan het kletsen en aan het bedenken of er iets was dat we samen konden doen - als een soort van collaboratie. Toen kwamen we uiteindelijk bij Sonic, zeker omdat hij niet alleen populair is in Japan, maar ook overzees. 

Aangezien we dit spel ook overzees uitbrengen, was het logisch om een soort collaboratieachtige cross-over te doen die daar ook werkte. Dus ik liet mij door een collega introduceren aan de persoon die over licenties gaat bij Sega.  We schudden de hand, maakten een afspraak en hier heb je het!"
Daarnaast praatte hij ook over de cross-over tussen Monster Hunter 4 Ultimate en Nintendo's meest befaamde personages, in het bijzonder Link. Hij zei het volgende (vertaald):
"Zoals je misschien wel weet, hielp Nintendo ontzettend veel tijdens het ontwikkelingsproces. Daarnaast waren ze goede partners, dus we wilden heel graag een Nintendo IP pakken en deze in een soort cross-over gebruiken dat logisch was vanuit ons perspectief. En uiteraard - met ons aan de ontwikkelingszijde - als je denkt aan Nintendo-personages, dan kom je al snel uit bij karakters uit Mario en Zelda. Zeker, voor diegene in ons team die al in onze dertig of veertig zijn, is dit het eerste wat in je opkomt.

Dus we begonnen na te denken over wat we zouden kunnen doen met Mario en Link. Toen kwam het in ons op... zoals je weet heb je in Monster Hunter een zwaard en een schild. Link gebruikt deze op dezelfde manier, dus dit zou een perfecte combinatie vormen! Dus we gingen naar Nintendo, discussieerden dit met ze, kregen permissie en gingen er mee aan de slag!"
Monster Hunter 4 Ultimate moet vanaf begin volgend jaar bij ons in de schappen liggen.

Gekoppelde games

Monster Hunter 4 Ultimate (Nintendo 3DS)