[Nieuws] Geschreven door Marco op 2014-10-11 16:53:49

Sakurai gaat in op de gekloonde personages in Super Smash Bros. for Wii U en 3DS

Masahiro Sakurai gaat in op de gekloonde personages in Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS. Bijna wekelijks schrijft Masahiro Sakurai een column voor Famitsu waarin hij bepaalde aspecten van Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS bespreekt. In de column van deze week gaat hij dieper in op de verschillende gekloonde personages in de game en hoe deze tot stand zijn gekomen. Gekloonde personages zijn gebaseerd op een ander personage en hebben vrijwel dezelfde eigenschappen en aanvallen, maar zien er wel anders uit.

"Er zijn drie vechters (Lucina, Dark Pit en Doctor Mario) die een alternatief model (kloon) zijn van een ander personage in de game. Oorspronkelijk waren deze personages slechts een kleurvariatie op het bestaande personage, maar gedurende de ontwikkeling kregen ze ook hun eigen karakteristieken. Omdat de functionaliteit dus anders was werd besloten om ze ook een volledig eigen vorm te geven. Het was echter zeer belangrijk dat dit geen extra tijd zou gaan kosten. Uiteindelijk was het voldoende om bepaalde aspecten wat bij de stellen, aangezien het balanceren niet opnieuw gedaan hoefde te worden."
Verder beschrijft Sakurai dat Lucina en Marth wel verschillende zwaard eigenschappen hebben, maar dat Pit en Dark Pit wel het zelfde zijn. Het was echter wel nodig om Dark Pit een losstaand personage te maken vanwege zijn unieke arm en Final Smash. Wat Dr. Mario betreft heeft het team gekozen voor een volledig unieke set opties, omdat fans het er waarschijnlijk niet mee eens zouden zijn wanneer Mario en Dr. Mario volledig hetzelfde zijn. Ook maakt Sakurai nog een vreemde vergelijking met het eten bij een restaurant en Super Smash Bros. (vertaald):
"Dit is net als een gratis toetje na het eten van een luxe maaltijd die gratis is klaargemaakt. In een restaurant met dit soort service zal waarschijnlijk ook niemand zeggen, "ruil dit maar om voor een andere maaltijd!!". Dit wordt mij echter wel steeds verteld bij Super Smash Bros. Maar aangezien het merendeel kinderen zijn is daar niks aan te doen."
Sakurai sluit de column af met het volgende (vertaald):
"Kunnen jullie alstublieft aan mij over laten om personages te selecteren met de man-uren en kosten in het achterhoofd? Hoe je er ook tegenaan kijkt, de game is hierdoor echt een koopje."

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)