[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-10-13 12:11:40

Shantae and the Pirate's Curse is dubbel zo lang als vorige delen + meer frisse details

Er is nieuwe informatie opgedoken over Shantae and the Pirate's Curse, een titel die zowel de virtuele winkelketen van de Nintendo 3DS als die van de Wii U entert. De titel gaat vrijwel direct verder waar het vorige deel, Risky's Revenge, eindigde. Shantae probeert zich aan te passen aan het feit dat ze geen geest meer is en gelijktijdig zal ze Scuttle Town proberen te verdedigen van de aanvallen van Ammo Baron. Risky Boots, de gezworen aartsrivaal van Shantae, klopt aan bij Shantae voor hulp. Met het opwekken van The Pirate Master, Risky's oude mentor, proberen ze de strijd met Ammo Baron aan te gaan.

Het avontuur dat ze beleven, bestrijkt ongeveer evenveel tijd als de eerste twee delen samen. Je gaat op reis door zes verschillende eilanden, welke elk hun eigen 'labyrint' en eindbaas kennen. Door Shantae's haar als een zweep te gebruiken en diverse 'Fighter's Gear' aan te trekken, probeer je je hier een weg doorheen te banen. De mogelijkheden om je vaardigheden te verbeteren, zijn overgeheveld uit de vorige game. 'Pirate Gear' is echter een nieuw kostuum wat Shantae kan gebruiken. Hiermee kan ze zich via een kanon de lucht in schieten, gebruik maken van een zwaard en kan ze middels haar piratenhoed 'zweven' over luchtbriesjes. Ook heeft ze een pistool om vijanden van een afstandje te kunnen raken.

Shantae and the Pirate's Curse zal vele bekende gezichten kennen, maar er zullen ook een aantal frisse personages hun opwachting maken. Zo zal je op een gegeven moment oog in oog komen te staan met 'Death' zelf. Alle losse eindjes van het verhaal worden overigens aaneengeknoopt. Zo zul je meer te weten komen over persoonlijke achtergronden van diverse personages. Risky's leven bij haar Pirate Master wordt bijvoorbeeld uitgelegd, alsmede de reden waarom ze voor het slechte pad koos. Mocht je, tot slot, de titel tot een goed einde brengen, dan ontgrendel je de zogenaamde 'Pirate's Mode'. Ontwikkelaar WayForward wil nog niet zeggen wat deze inhoudt, maar gesuggereerd wordt dat je deze als Risky kan spelen. De Wii U-versie van de titel kun je alleen op de GamePad spelen, maar is ook gewoon met de Pro Controller te besturen. Shantae and the Pirate's Curse moet deze maand in de Nintendo eShop liggen van de Wii U en Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Shantae and the Pirate's Curse (Nintendo 3DS eShop)

Shantae and the Pirate's Curse (Wii U eShop)