[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-10-14 17:45:25

Masuda over vernieuwingen en verbeteringen in Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire

In een interview met CVG heeft Junichi Masuda gesproken over de vernieuwingen en verbeteringen in Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire voor de Nintendo 3DS. Junichi Masuda beslist sinds de derde generatie Pokémon alles betreffende de pocket monsters. Ondertussen zijn Pokémon Ruby / Sapphire al twaalf jaar uit en is de remake bijna te vinden in de winkelketens. Er werd de beste man gevraagd wat Ruby en Sapphire nu zo geliefd maakt bij de fans. Hij reageerde hierop met (vertaald):

"Het is lastig voor mij om een exacte reden te geven, maar sinds ik drie à vier jaar geleden Twitter joinde, besefte ik me dat iedereen over deze titels sprak. Dan zag ik tweets met 'Hey, wanneer komen de remakes van Ruby en Sapphire?'. Dus misschien, en dit is alleen mijn theorie hoor, hebben veel jongere spelers, wie nu social media zoals Twitter gebruiken, dit wel als eerste Pokémon-game gehad. Daardoor is dit hun nostalgie. Dus misschien is dat één van de redenen."

Er zijn redelijk wat remakes te vinden op de Nintendo 3DS, zo zijn er The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Star Fox 64. Met de remakes van deze Pokémon-spellen wilden Masuda niet een 'simpele' port maken. Er werd gevraagd of Masuda dacht dat wanneer fans een directe port zouden spelen, ze snel tot de conclusie zouden komen dat ze alles al een keer hadden gezien. Junichi Masuda reageerde met (vertaald):
"Zeker. We maken nieuwe spellen hier, we willen veel verrassingen hebben. We hebben geen directe port gemaakt met alleen nieuwe graphics. Uiteraard, dan zou er nog steeds een grote nostalgische factor zijn, maar één van onze doelen was om dingen anders te doen voor mensen die het origineel al hadden gespeeld."
Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire liggen vanaf 28 november in de Europese schappen.

Gekoppelde games

Pokémon Omega Ruby (Nintendo 3DS)

Pokémon Alpha Sapphire (Nintendo 3DS)