[Media] Geschreven door Erik op 2014-10-14 21:29:26

Omega Ruby & Alpha Sapphire ontvangen informatie PokéNav Plus en een frisse trailer

De verschillende functies van de PokéNav Plus in Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire zijn uitgelicht. Daarnaast is er een fris filmpje verschenen waarin Latias en Latios de hoofdrol spelen. Een aantal dagen geleden kwam naar buiten dat de 'PokéNav' voor Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire een sterke opfrisbeurt krijgt. Inmiddels is de naam omgedoopt tot 'PokéNav Plus' en is naar buiten gekomen wat de verschillende nieuwe functies precies inhouden. Je hebt nu bijvoorbeeld de beschikking over de 'DexNavi', die gebruikt kan worden om informatie over een bepaald zakmonster in de omgeving op te zoeken. Daarnaast kan het - middels een minigame - Pokémon traceren waarvan je alleen een staart of lichaamsdeel in het gras of water ziet opdoemen. Hierbij vertelt het je ook meteen of het beestje ook ongewone aanvallen kent of een verborgen vaardigheid heeft. Hoe meer zakmonsters je hebt geregistreerd in de DexNavi, hoe meer informatie deze kan vrijgeven.

In de Multi Navi zit ook de zogenaamde 'BuzzNav' verborgen. Deze is in principe een ode aan de grote verscheidenheid aan TV-programma's die verborgen zaten in Pokémon Ruby & Sapphire. Hier kun je informatie opvragen over Pokémon, Routes of speciale voorwerpen. Ook laat het soms informatie over jou en je vrienden zien. Ditmaal is dit echter niet afhankelijk van 'Record Mixen', maar van het aantal personen dat je via Street Pass hebt ontmoet. De derde functie, de 'PlayNav', is een welkome terugkomst van verschillende spelmodi uit Pokémon X & Y. Zo kun je hier gebruik maken van het 'Player Search System' en is met een paar drukken op de knop een online of draadloos gevecht gestartt. Ook is hier de Wonder Trade, het Global Trade Station en de Holo Causter terug te vinden. Daarnaast maken ook Pokémon Amie en de Super Training in de PlayNav hun rentree. Tot slot is de Multi Navi ook de thuisbasis voor de 'AreaNav'. Deze bevat een globale plattegrond van de Hoenn-regio en kun je gebruiken om verscheidene dingen bij te houden. In Pokémon Ruby en Sapphire speelde Berries bijvoorbeeld een grote rol en via de AreaNav kun je zien waar je deze hebt geplant en of ze klaar zijn om geoogst te worden. Daarnaast kun je hier je Secret Base op terugvinden en geeft het een overzicht weer van de Trainers die klaar zijn om een potje met je te robberen. Dit laatste is ongetwijfeld een kleine knipoog naar de 'Trainer's Eye' uit de originele titels.

Een volledig nieuwe functie in de twee remakes is dat je op Latias en Latios nu het luchtruim kunt betreden. Dit is mogelijk als je in het bezit bent van de Eon Flute. Met de twee legendarische Pokémon is Hoenn vanuit een nieuw perspectief te bewonderen en kun je op zoek gaan naar locaties die niet te voet te vinden zijn. Zo zijn er speciale Mirage Spots, waar verscheidene legendarische Pokémon uit eerdere spellen zich genesteld hebben. Ho-Oh, Dialga en Zekrom zijn bijvoorbeeld opnieuw te vangen. In de trailer wordt dit volledig uitgelicht. Vanaf 28 november kun Hoenn ook vanuit de lucht verkennen in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon Omega Ruby (Nintendo 3DS)

Pokémon Alpha Sapphire (Nintendo 3DS)