[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2014-11-19 20:38:46

Sakurai: "Geen betaalde DLC voor Super Smash Bros. for Wii U/3DS in de maak"

Sakurai geeft zijn mening over betaalde DLC, online leaderboards en meer. In de presentatie over 50 Dingen die je niet mag missen over Super Smash Bros. for Wii U, werd onthuld dat Mewtwo zijn terugkeer zal maken vanaf het voorjaar van 2015. Spelers krijgen Mewtwo als ze zowel Super Smash Bros. for Wii U als Super Smash Bros. for Nintendo 3DS registeren bij Club Nintendo. In een interview met Videogamer werd aan Sakurai, de director van de games, gevraagd over betaalde downloadable content. Hij zei daarover het volgende (vertaald):

"Ik begrijp dat DLC een grote bijdrage kan leveren aan de aantrekkingskracht van Smash Bros. en ik waardeer het zeer dat men zo uitkijkt naar welke personages er in het rooster verschijnen. Ik denk dat fans erg kunnen genieten van DLC om deze opwinding te behouden. Echter denk ik dat er kritiek kan zijn dat we bepaalde content achterhouden om ze later als losse personages te verkopen of dat we dingen later toevoegen die er al vanaf het begin zouden moeten zijn. 

Het creëren van een enkele vechter vergt een grote investering en we hebben al alles gegeven  en hebben veel werk gestopt in de personages die op dit moment beschikbaar zijn. Ik denk dat het een geweldig pakket is wat betreft de hoeveelheid content. Maar het zou kunnen dat mensen het niet begrijpen en kunnen denken dat ik niet genoeg biedt als ik alleen naar de DLC zelf kijk. Wat dit betreft moeten we beide kanten van dit onderwerp afwegen en beslissen of het het beste is om DLC te hebben of niet.

Echter, wat ik nu kan zeggen over betaalde DLC is dat we op dit moment nergens aan werken. We hebben al onze moeite gestoken in het maken van de daadwerkelijke game. Het creëren van DLC vergt een hoop extra kosten en vereist de betrokkenheid van heel veel mensen. Ik kan je nog geen antwoord geven of de prijs deze kosten en eerder genoemde kritiek rechtvaardigt of niet."
Super Smash Bros. for Wii U en Super Smash Bros. for Nintendo 3DS bevatten geen echte online leaderboards, maar de zogenaamde Global Smash Power. In plaats van dat je positie in een ranglijst aangegeven wordt (waarbij de speler met ranking 1 de beste speler is), krijg je een score die aangeeft hoeveel spelers slechter zijn dan jij. Heb je dus een Global Smash Power van 200.000, dan zijn er 199.999 spelers slechter dan jij. Er werd aan Sakurai gevraagd of er voor modi als Home Run Challenge nog een meer traditionele online ranglijst toegevoegd werd, maar dit is niet het geval (vertaald):
"Nee, ik ben bang van niet. Ik vind dat er een groot probleem is met traditionele leaderboards. Alleen mensen die aan de top staan kunnen plezier beleven aan dat soort ranglijsten. Ik wilde geen systeem waar alleen de beste spelers tegen elkaar strijden en plezier beleven aan het bovenaan staan in een ranglijst. Daarom hebben we de Global Smash Power geïntroduceerd en ik hoop dat je daarvan zult genieten."
Tot slot vertelt Sakurai hoe het is om met de mensen van Bandai Namco te werken. Zijn conclusie was dat het niet zo ziet als werken met mensen van een bedrijf, maar met individuele persoonlijkheden (vertaald):
"Terwijl we aan dit project werkten bedacht ik me niet echt dat ik de staff van Bandai Namco anders zie. Natuurijk zijn er een hoop verschillende mensen bij Bandai Namco, allemaal met hun eigen persoonlijkheden en voorkeuren. Je kunt ze niet slechts als één bedrijf zien. 

In plaats van dat ik werk met een organisatie als geheel, voelde ik dat het meer het werken met een heleboel verschillende persoonlijkheden was. Sinds ik op freelancebasis werk heb ik de mogelijkheid gekregen met een grote variatie aan mensen op veel verschillende plaatsen te werken. Mijn punt is dat het niet uitmaakt wat voor een mensen er in het team zitten en welke persoonlijkheden zij hebben, ik moet mijn best met dat team doen om de game goed te maken."
Super Smash Bros. for Wii U verschijnt op 28 november 2014. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is verkrijgbaar sinds 3 oktober 2014.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)