[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-11-19 20:54:09

Sakurai over DLC, speciale Mii-personages en online leaderboards in Super Smash Bros.

In een interview heeft de producer Masahiro Sakurai onder andere gezegd dat er geen betaalde DLC gepland is voor Super Smash Bros. for Wii U. Super Smash Bros. for Wii U verschijnt vrijdag in de Verenigde Staten en een week later in Europa. Vandaag heeft VideoGamer met een blik op de toekomst een interview met Masahiro Sakurai online gezet. Allereerst werd de producer gevraagd of er, naast Mewtwo voor eigenaren van zowel Super Smash Bros. for Nintendo 3DS als Super Smash Bros. for Wii U, na de release DLC voor het spel zal verschijnen (vertaald):

Sakurai over DLC
"Ik begrijp dat DLC voor extra aantrekkingskracht voor Super Smash Bros. for Wii U zou kunnen zorgen en ik waardeer dat veel spelers opgewonden raken van de characters uit het roster. Ik denk dat fans erg zullen genieten van DLC, maar ik denk dat we ook veel kritiek kunnen verwachten wanneer we in het roster zouden snijden om personages één voor één te verkopen of wanneer we elementen aan het spel toevoegen die er eigenlijk al vanaf de release in de game zouden moeten zitten.

De toevoeging van slechts één vechter is een hele investering. We steken veel tijd en moeite in de personages die nu al in het spel zitten. Ik denk dat we een geweldig pakket leveren als we kijken naar de hoeveelheid content in de game. Maar het zou kunnen dat mensen dat niet begrijpen en denken dat ik hen niet genoeg aanbied wanneer ze naar de features van de DLC kijken. Daarom moeten we beide kanten van dit onderwerp afwegen en de keuze om wel of geen DLC te maken altijd met uiterste zorgvuldigheid overwegen.

Ik kan in ieder geval zeggen dat we op dit moment niet bezig zijn met de ontwikkeling van betaalde DLC. We hebben ons volledig ingespannen om het spel zelf te maken. Het creëren van DLC zou grote extra kosten met zich mee en de betrokkenheid van veel mensen vereisen. Ik kan nog geen antwoord geven op de vraag of de prijs de kosten en de eerdergenoemde kritiek zou rechtvaardigen."

Sakurai over de eventuele toevoeging van speciale personages, zoals Reggie, Iwata, Miyamoto of Sakurai zelf
"Ik denk niet dat de opname van deze personages interessant zou zijn voor een breed publiek. Ik zou dezelfde inspanningen van het team liever gebruiken om een ander personage voor in het roster te ontwikkelen. Het kost veel tijd, moeite en geld om één character aan de game toe te voegen en het is zeker geen beslissing die van het ene op het andere moment is genomen."

Sakurai over waarom amiibo alleen kunnen worden gebruikt in Smash Mode
"
"

"[/i]
Super Smash Bros. for Wii U verschijnt op 28 november in Europa.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)