[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-11-25 14:53:38

Super Smash Bros. for Wii U in de VS in drie dagen tijd bijna half miljoen keer verkocht

Super Smash Bros. for Wii U is in de Verenigde Staten al bijna een half miljoen keer verkocht. Super Smash Bros. for Wii U verscheen afgelopen vrijdag in Noord-Amerika. In een persbericht van Nintendo of America staat dat de game in de periode vrijdag 21 november (de releasedatum) tot en met zondag 23 november de game liefst 490.000 keer is verkocht. De aankopen van de software in de Nintendo eShop zijn hiermee inbegrepen. Met dit resultaat heeft Super Smash Bros. for Wii U de beste verkoopcijfers in zijn releaseweek van een Wii U-game in Noord-Amerika ooit. Het record stond op naam van Mario Kart 8, welke in mei verscheen. Tevens is bekendgemaakt dat er in de Verenigde Staten in totaal 14 miljoen softwarelicenties van spellen uit de Super Smash Bros.-serie zijn verkocht. De executive vice president of Sales & Marketing van Nintendo of America, Scott Moffitt, is blij met dit nieuws en verwacht een geslaagde kerstperiode tegemoet te komen (vertaald):

"We zijn de vakantieperiode goed gestart, maar er moet nog veel werk worden verricht en we hebben nog een paar leuke verrassingen voor onze fans. Met goede deals op Black Friday en Cyber Monday (de twee dagen waarop de Amerikanen massaal inkopen voor de kerst, red.) en geweldige games zoals Captain Toad: Treasure Tracker, welke volgende week verschijnt, heeft Nintendo het beste te bieden voor de winkelaars in dit vakantieseizoen, zowel als het gaat om plezier als om waarde."
Super Smash Bros. for Wii U verschijnt vrijdag in Europa. Wij moeten tot 2 januari wachten voordat Captain Toad: Treasure Tracker bij ons in de winkel ligt.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)