[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-11-26 15:20:00

[UPD] Handelsmerk "ZombiU" afgedankt, gerucht: ZombiU 2 in ontwikkeling

Origineel bericht: dinsdag 25 november om 16:30 Vanochtend heeft Amazon France ZombiU 2 aan de catalogus toegevoegd, met nauwkeurige informatie. ZombiU is een launchtitel van de Wii U, de enige van een zelfstandige uitgever. In deze first-person shooter/survival game met horror-elementen speel je een burger in een zombievirus-geïnfecteerd London, waar je probeert te overleven. Echter, wanneer je stierf en besmet raakte, moest je als een nieuwe burger je oude uitrusting ophalen bij je oude personage, die in een zombie veranderd was. De Wii U GamePad fungeerde in het spel als rugzak met daarin al het gereedschap, plattegronden, wapens en andere overlevingsmaterialen die je verzameld had. Wij waren zeer lovend over ZombiU en gaven de game een mooie 8,2 in onze review. In mei 2013 maakte de ontwikkelaar en uitgever van ZombiU, Ubisoft, bekend dat het bezig was met de ontwikkeling van een prototype voor een mogelijk vervolg op de game. Een paar maanden later maakte Ubisoft bekend dat een vervolg uitblijft, vanwege tegenvallende verkoopresultaten. De Franse uitgever van het spel had de ontwikkelingskosten niet eens terug kunnen verdienen.

Nu is er bij Amazon France een artikel verschenen, genaamd ZombiU 2. Dit spel zou ook voor de Wii U moeten verschijnen, ondanks dat Ubisoft verlies maakte op het eerste deel en het feit dat het bedrijf gezegd heeft geen 18+ spellen meer voor Nintendo's nieuwste apparaat te ontwikkelen. Het bovenstaande is, opvallend genoeg, volgens Amazon France niet aan de orde: Bandai Namco gaat het spel uitgeven. Waar de originele ZombiU zich afspeelt in London, moeten in ZombiU 2 de New Yorkse zombies aan de bak. Tevens meldt Amazon France dat de game op 17 oktober 2015 voor de Wii U moet verschijnen. Inmiddels heeft Amazon France de pagina offline gehaald. Wel zijn er screenshots verschenen met de bewuste pagina op beeld. Deze zijn hieronder te bekijken. Bandai Namco noch Ubisoft hebben het bestaan van ZombiU 2 bevestigd.

"ZombiU is terug met ZombiU 2. Kun jij overleven in New York? Met een grotere open-wereld dan ooit, lijkt ZombiU 2 de beste survival-horrorgame van 2015 te worden."
Update 26 september 2014 15:20. We zijn er achtergekomen dat Ubisoft op 24 maart 2014 het handelsmerk te koop heeft gezet, zo is ook hieronder te zien. Het is mogelijk dat Bandai Namco het handelsmerk heeft gekocht en een tweede ZombiU-game aan het ontwikkelen is. Bedankt voor het melden voor dit toevoegende nieuws, N1ntendo-lid TheRealThanos

Gekoppelde games

ZombiU (Wii U)