[Nieuws] Geschreven door Marco op 2014-11-30 13:33:12

Eiji Aonuma: "The Legend of Zelda Wii U graphics geïnspireerd door Japanse anime"

Volgens Eiji Aonuma zijn de graphics van The Legend of Zelda voor de Wii U geïnspireerd door Japanse animatie. Tijdens de E3 van dit jaar onthulde Nintendo voor het eerste de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Wii U. De graphics van de game waren niet gebaseerd op de tech-demo die Nintendo in 2011 liet zien, maar waren eerder een mix van de cel-shaded graphics van de The Legend of Zelda: The Wind Waker en de waterverf-look van The Legend of Zelda Skyward Sword. In een interview dat Famitsu afgelopen maand hield vertelde Eiji Aonuma dat de nieuwe grafische stijl grotendeels gebaseerd is op Japanse animatie (vertaald):

"Iedereen probeert dit te imiteren (knipt met zijn vingers en lacht). Veel mensen vertelde mij dat de game er prachtig uitzag. Ik dacht aan verschillende manieren om de grafische stijl goed bij The Legend of Zelda-wereld te laten passen; het imiteren van de echte wereld zorgde voor een belangrijk gevoel van realisme, en zorgde er voor dat de game er anders uitzag dan voorgaande The Legend of Zelda-titels. Hierbij haalde ik inspiratie uit Japanse animatie."
Tot slot wist Aonuma te vertellen dat de game er nog mooier uitziet sinds afgelopen E3 en dat er meer van de game getoond zal worden op de E3 van 2015. Een releasedatum van de game is op dit moment echter nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de game voor het eind van 2015 in de winkels moet liggen.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)