[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-11-30 15:40:03

Sakurai praat over het groeiende personage-raster in Super Smash Bros.

Game Informer hield een interview met de producer van Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS, Masahiro Sakurai. Hierbij deed hij een aantal uitspraken over het aantal personages in de spellen. Het originele Super Smash Bros. (1999) kende 'slechts' twaalf verschillende personages, maar tegenwoordig kun je in de Wii U en Nintendo 3DS-versie met maarliefst 49 Nintendo-iconen een potje robberen. Een grote toename. Volgens Sakurai komt dit omdat hij met elk nieuw deel zijn lichaam en ziel in het project wil stoppen. Als gevolg komen hier een hoop nieuwe personages en andere mogelijkheden uit. Zijn volledige antwoord was als volgt (vertaald):

"Bij elk Smash Bros.-project denk ik, terwijl ik eraan werk, bij mezelf: 'Dit is het, de laatste Smash Bros!'. Natuurlijk, na het origineel en Super Smash Bros. Melee, kwamen de Wii en Nintendo 3DS-versie alsnog uit, wat het ontkennen van een mogelijk vervolg een beetje moeilijk maakt. Het punt dat ik hier eigenlijk mee wil maken, is dat ik met elk deel mijn lichaam en ziel erin stop, met het idee dat dit de laatste is. Het gevolg hiervan is dat er een hoop nieuwe personages en mogelijkheden toegevoegd zijn. Het is nu op het punt gekomen dat het bijna een onmogelijk aantal is om mee te werken - dit raster aan gepolijste personages, allen met een lange lijst aan zaken die geïmplementeerd moeten worden."

Hij vervolgt:
"De personages worden bij elk nieuw deel opnieuw gemaakt, doordat we steeds switchen naar een andere ontwikkelingsstudio. Gezien het een hoop werk kost om vechters een groot dynamisch aanbod te geven, - die trouw blijft aan hun achtergrond - zorgt dit voor meer kosten per karakter. Ik denk dat slechts een aantal nieuwe personages voor de meeste games alles is wat men verwacht. 

In één woord: het is meedogenloos. Op dit moment heb ik geen idee of dingen in de toekomst net zo goed gaan als nu."
Super Smash Bros. for Wii U ligt sinds 28 november in de schappen, terwijl de Nintendo 3DS-versie sinds 3 oktober uit de winkels te halen is.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)