[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-12-08 19:13:09

Koji Kondo over de muziek in Mario Maker, geen music maker-modus aanwezig

In een interview met IGN heeft Koji Kondo gesproken over de muziek in Mario Maker voor de Wii U. Eergisteren verscheen het nieuws dat Mario Maker de stijlen bevat van Super Mario World, een SNES-game, en Super Mario Bros. 3, oorspronkelijk een NES-spel. Vandaag heeft Koji Kondo gesproken met IGN en hierin gesproken over de muziek uit het spel. Zo heeft hij verteld dat het niet mogelijk is om zelf muziek te componeren. Hij wist te vertellen (vertaald):

"Er zijn twee modi in dit spel. Je hebt de modus waarbij je de levels creëert en de modus waarbij je de levels speelt. Ik focus me vooral op het verschil tussen de twee modi in muziek.

Wanneer je speelt, hoor je de muziek zoals je die verwacht. Dan, wanneer je in de modus stapt om dingen te creëren, dan verandert de muziek een beetje. Het wordt lichter, schoner en levendiger, maar we willen niet dat je het verschil opmerkt. We hebben gefocust op een verschil dat soepel overloopt.

We wilden er ook zeker van zijn dat de spelers, die veel tijd spenderen in het maken van levels, niet moe worden van de muziek. We hebben verschillende tracks - met een baslijn, piano en drums - waar we interessante dingen mee doen dankzij recentelijk verkregen technologie. Of het nu het verlagen van de volume is of de verschillende tracks in en out te laten faden. We willen dat de muziek ten alle tijden vers en nieuw aanvoelt zodat de spelers niet moe worden.

(...)

Nee, de muziek editor is niet gemaakt om spelers zelf eigen muziek te laten maken, simpelweg omdat het een spel is waarbij het maken van Mario-levels centraal staat. Het is geen componeer spel. Hoewel we sommige robuuste muziek editor functies hebben, kun je geen muziek maken."
Mario Maker verschijnt in het jaar 2015 voor de Wii U.

Gekoppelde games

Super Mario Maker (Wii U)