[Nieuws] Geschreven door Mink op 2014-12-15 10:07:39

Koji Kondo spreekt over de muziek in The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

In een recent interview met GameSpot heeft componist Koji Kondo gesproken over de muziek in The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D. The Legend of Zelda: Majora's Mask voor de Nintendo 64 verscheen veertien jaar geleden in de Europese winkelketens. Sinds de remake van The Legend of Zelda: Ocarina of Time hebben fans gerept over een remake van de klassieker met het drie-dagen-systeem. Nu komt deze remake er voor de Nintendo 3DS.

Vandaag heeft Koji Kondo gesproken over de muziek in deze remake. Hij wist te vertellen dat ze niet veel hebben veranderd maar wel veel hebben aangepast voor het nieuwe platform. Hij wist te vertellen (vertaald):
"We vonden dat het erg belangrijk was om de juiste gevoelens bij het spel te houden omdat de gameplay zo goed bij de muziek hoorde. We hebben de kwaliteit verbeterd, maar de muziek is onveranderd. We hebben het geluid tevens gemaakt voor de boxen in de Nintendo 3DS aangezien de muziek hiervoor uit de televisiespeakers kwam.

Toen ik het eerste masker zag uit The Legend of Zelda: Majora's Mask dacht ik direct aan een Chinese opera. Dat soort opera waarbij er allemaal maskers worden gedragen. Er zijn veel bekkens en klokken in de muziek aanwezig, net zoals bij de opera. Toen ik de eerste artwork zag, correspondeerde dat met mijn gevoelens bij het eerste masker. Toen wist ik dat het spel een Chinees thema zou krijgen als het aan mij lag."
Niet veel later werd er tevens gesproken over The Legend of Zelda Wii U. Koji Kondo zal geen componist zijn voor dit spel, maar wel een toezichthoudende rol. Hij zei (vertaald):
"Ik zal toezicht houden en naar het spel kijken, maar ik zal niet actief een rol als componist verwezenlijken bij dit spel."
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D moet in het tweede kwartaal van 2015 verschijnen.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo 3DS)