[Nieuws] Geschreven door Erik op 2014-12-18 00:36:51

Miyamoto: "Er is ontzettend veel te doen in de wereld van The Legend of Zelda Wii U"

Miyamoto heeft in een interview een einde gemaakt aan de geruchten rondom een lege wereld in The Legend of Zelda Wii U. Een aantal weken geleden zijn op The Game Awards 2014 voor het eerst gameplaybeelden van The Legend of Zelda Wii U getoond. In het filmpje was Link op zijn trouwe paard Epona te zien in een gigantische wereld. Veel spelers vreesden echter dat er weinig te doen zou zijn op zo'n groteske oppervlakte. In een interview door Youtube-gebruikster 'iJustine' heeft Miyamoto echter een aantal interessante uitspraken gedaan met betrekking tot The Legend of Zelda Wii U. Allereerst heeft hij zich uitgelaten over Hyrule en hoe de kracht van de Wii U er voor heeft gezorgd dat dit eindelijk aanvoelt als een grote wereld (vertaald):

"Met Zelda-spellen hebben we altijd geprobeerd om je het gevoel te geven dat je in de grote wereld van Hyrule zit, waar een hoop te ontdekken valt. Maar dankzij de limieten van de hardware moesten we het gebied altijd segmenteren en deze stukjes op zo'n manier bij elkaar voegen dat je je in een grootse wereld waande. Maar nu, met de capaciteiten van de Wii U, begonnen we te kijken of we een oppervlakte zo groot als die van Twilight Princess konden nemen, en deze vervolgens als een van de gebieden in de game te maken."

Een tweede vraag van de lieftallige dame, die inging wat je allemaal kunt doen in het nieuwe Hyrule, liet Miyamoto echter wat meer in detail over deze wereld praten. Dit bracht meteen een einde aan een hardnekkig gerucht dat sinds de gameplaytrailer om The Legend of Zelda Wii U heen hing. Hij zei het volgende (vertaald):
"In het spel zal het zelfs kunnen voorkomen dat je helemaal vergeet wat je missie is, omdat je allemaal andere zaken aan het doen bent. Er zullen tijden zijn dat je rechtstreeks naar die grote kerker gaat, maar er zullen ook tijden zijn dat je op weg naar die kerker ondertussen met iets heel anders bezig gaat. We zijn het op dit moment zo aan het ontwikkelen dat je het niet een hele lange tijd hoeft te spelen; het is meer gemaakt naar hedendaagse standaarden. Je denkt bijvoorbeeld even na, en zegt: 'misschien wil ik maar eventjes spelen vandaag en alleen dit specifieke doen'. Je kunt dit vervolgens op je nemen en dan een pauze nemen."
Het is nog niet precies bekend wanneer je de grootse wereld in The Legend of Zelda Wii U kunt verkennen. Wel moet het spel in 2015 verschijnen. Hieronder kun je het hele interview bekijken.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)