[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-12-27 13:39:08

Producer Bayonetta 2 werkt aan nieuw project, hint naar een nieuwe Bayonetta-game

In een interview met het Japanse tijdschrift 4Gamer heeft de producer van Bayonetta 2 voor de Wii U een kleine hint gegeven naar een nieuw deel in de Bayonetta-serie. In 2009 verscheen de hack 'n slashgame Bayonetta voor de PlayStation 3 en de Xbox 360, ontwikkeld door Platinum Games en uitgegeven door SEGA. Fans waren echter nog niet uitgekeken op de sadistische heks en in 2012 maakte Nintendo bekend dat Bayonetta 2 in ontwikkeling was bij Platinum Games, exclusief voor de Wii U. Om de drempel voor aankoop van Bayonetta 2 te verlagen, werd ook de originele game geport naar de Wii U. Beide games verschenen eind oktober van dit jaar in Europa en Bayonetta en Bayonetta 2 voor de Wii U kregen respectievelijk een nette 7,7 en een zeer mooie 9,5 in onze reviews. Vandaag heeft het Japanse tijdschrift 4Gamer een interview gepubliceerd met de producer van Bayonetta 2, Akiko Kuroda. Deze zegt in het interview dat het ontwikkelingsteam alweer bezig is met een volgend project en geeft daarbij een kleine hint naar een nieuwe game met Bayonetta (vertaald):

"Ik ben inmiddels bezig met een volgend project, maar het lijkt erop dat de aankondiging hiervan pas later komt. In ieder geval denk ik dat het mooi zou zijn als er in 2015 ook iets gerelateerd aan Bayonetta in ontwikkeling was, dus houd rekening met de voortzetting van de Bayonetta-serie!"
Of het huidige project van Kuroda en een eventuele derde game van Bayonetta voor een Nintendo-platform verschijnen, is niet bekend. Bayonetta en Bayonetta 2 verschenen op 24 oktober in Europa voor de Wii U. De eerstgenoemde is alleen in de Nintendo eShop verkrijgbaar.

Gekoppelde games

Bayonetta 2 (Wii U)

Bayonetta (Wii U eShop)