[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2014-12-30 20:32:18

Nyamyam teleurgesteld in Wii U-verkopen Tengami, Wii U niet uitgesloten in toekomst

Indie developer Nyamyam heeft in een interview gezegd teleurgesteld te zijn in de verkopen van Tengami voor de Wii U eShop. In Tengami verken je een papieren wereld bestaande uit 3D pop-up tekeningen, die geïnspireerd zijn door de traditionele Japanse tekenstijl. Tengami is een avontuurlijke game, vol met wonderen en mysteriën, waarbij verschillende donkere sprookjes centraal staan. Je zult de wereld moeten manipuleren om puzzels op te lossen en geheimen te ontrafelen. Zondag publiceerden wij onze review van Tengami, waarin wij de game een nette 7,7 gaven. Vandaag heeft Phil Tossell, één van de oprichters van Tengami-ontwikkelaar Nyamyam, in een interview gezegd dat hem de verkopen van Tengami in de Wii U eShop tegenvallen (vertaald):

"Tengami heeft het voor ons goed gedaan op het iOS. De wereldwijde Editor's Choice heeft daar zeker bij geholpen. Ik haat het om te denken aan wat gebeurd zou kunnen zijn als we daar niet in waren opgenomen. De verkoopcijfers voor de Wii U zijn echter een beetje teleurstellend, zelfs ondanks het feit dat we van de Wii U eShop-versie lagere cijfers hadden verwacht dan van de iOS-versie."
Op Twitter stroomde hierop de vragen binnen bij Nyamyam. Hierop werd een minder negatief antwoord gegeven (vertaald):
"Ik denk dat de mensen teveel lezen in de woorden van Phil dat de verkopen voor de Wii U teleurstellend zijn, aangezien hij niet zegt wanneer de verkoopcijfers goed zouden zijn. Bepaalde verkoopcijfers kunnen de ene ontwikkelaar tegenvallen, terwijl ze voor een andere studio misschien wel heel goed zijn."
Tevens werd de studio via Twitter gevraagd of het in de toekomst overweegt om exclusieve games te ontwikkelen voor de Wii U eShop (vertaald):
"De Nintendo-community is erg leuk en gezellig. We maken graag games voor hen, maar op dit moment is dat behoorlijk riskant voor ons. Het ligt er vooral aan hoe het platform zich ontwikkelt. Het ligt er ook aan hoe hoog de ontwikkelingskosten van een spel zijn."
Tengami verscheen op 13 november in de Wii U eShop.

Gekoppelde games

Tengami (Wii U eShop)