[Nieuws] Geschreven door Mink op 2015-01-01 19:25:36

Sakurai over het samenwerken met Bandai Namco en over zijn gezondheid

Masahiro Sakurai heeft in een interview gesproken over het samenwerken met Bandai Namco aan Super Smash Bros. for Wii U / Nintendo 3DS. Nintendo heeft samen met Bandai Namco ervoor gezorgd dat Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS zijn verschenen. Masahiro Sakurai vertelde over deze samenwerking in een interview met het magazine Nintendo Dream. Het interview (vertaald):

"Nintendo Dream: Deze games zijn samen met Bandai Namco Games gemaakt, hoe is dit gebeurd?

Masahiro Sakurai: Toen we Kid Icarus 3DS maakten, hadden we contact met mensen op verschillende plekken, maar we ervoeren enkele problemen en hadden daar spijt van. Ik moest interviewen en soortgelijke Human Resource-taken op me nemen, wat vrij veel werk en tijd kostte. Het was duidelijk dat iedereen andere ervaringen had en verschillende manieren van werken, dus iedereen samenbrengen ging niet gemakkelijk. Om dit probleem te vermijden, wilden we samenwerken met één bedrijf en we kozen Bandai Namco Games omdat ze onder meer Tekken hebben gemaakt. Wanneer je denkt aan een Japans bedrijf dat op grote schaal een fighting-game kan maken, dan is er toch maar één bedrijf. Ik denk dat andere bedrijven er meer moeite mee zouden hebben.

Nintendo Dream: Ben je tevreden met hoe de productie is gegaan?

Masahiro Sakurai: Ik leerde hoe het was om in te houden en niet naar het toilet te gaan. Het toilet was vrij ver van mijn stoel (lacht). 

Nintendo Dream: Doe dat niet! Je had echt zorgen betreffende je gezondheid toch? We hoorden dat je jouw rechter hand niet meer kon bewegen.

Masahiro Sakurai: Zelfs nu is de peesontsteking (tendinitis) nog niet helemaal genezen. Ik moest mijn linker hand gebruiken om de trackball te bewegen. Smash Brothers is altijd een zwaar ontwikkelingsproces. Nu erover nadenkend, ik had best geluk dat ik niet eerder ziek ben geworden. Ik heb iets beter voor mezelf gezorgd ditmaal en het heeft een beetje gewerkt."
Super Smash Bros. for Wii U ligt sinds 28 november 2014 te koop en de Nintendo 3DS-versie sinds 3 oktober 2014.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)