[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-01-11 20:19:46

Bomber's Notebook keert terug in The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Nintendo heeft bekendgemaakt dat Bomber's Notebook uit de originele game zal terugkeren in The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D. The Legend of Zelda: Majora's Mask verscheen in 2000 voor de Nintendo 64 in de Europese winkelketens. Sinds de remake van The Legend of Zelda: Ocarina of Time hebben fans gerept over een remake van de klassieker met het drie-dagen-systeem. Nu komt deze remake er voor de Nintendo 3DS en met de game zal ook Bomber's Notebook terugkeren. Bomber's Notebook kon in de originele game worden gebruikt voor het bijhouden van de verschillende quests. Supervisor Shigeru Miyamoto vond het een goed idee om de spelers zich meer te laten realiseren dat het spel verborgen opdrachten bevat, zo heeft Eiji Aonuma verklaard in een interview (vertaald):

"Meneer Miyamoto vertelde ons dat hij voelde dat er veel spelers waren van de originele game die de game toentertijd hadden uitgespeeld zonder te merken dat er verspreid door de stad allerlei verborgen opdrachten te voltooien waren. Hij wilde dat men zich deze keer meer bewust van deze opdrachten zou worden."

Daaropvolgend vertelde de director dat Bomber's Notebook in de 3D-remake gebruik zal maken van beide schermen van de Nintendo 3DS, met als doel om dit notitieboekje meer als een elektronisch notitieblok te laten functioneren (vertaald):
"Toen de game was verschenen, kreeg ik het gevoel dat het echte doel van het spel voor de spelers het overwinnen van de druk was, waardoor ze daarna een gevoel van overwinning ervaren. Op een handheld hoef je niet te kiezen wanneer of waar je speelt en kun je door blijven spelen zolang je maar wil. Ik denk dat dit het mogelijk moet maken om iedereen hierdoor het echte speciale gevoel van overwinning te geven."
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar in Europa, exclusief voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo 3DS)