[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-01-30 23:09:00

Junichi Masuda vertelt de origine van Pokémon-regio Hoenn

Pokémon-designer Junichi Masuda legt uit wat 'Hoenn' betekent, de regio waar Pokémon Ruby en Sapphire zich afspelen. Junichi Masuda werkt al lange tijd voor Game Freak aan de Pokémon-serie. Tijdens de ontwikkeling van Pokémon Ruby en Sapphire was hij een zogenaamde 'planner', wat zich in westerse termen vrij vertaalt in een designer. Hij had als taak de omgevingen en regiokaarten vorm te geven. De beste man besloot na de verschijning van Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire uit te leggen waar Hoenn voor staat. Daarover zegt Masuda het volgende (vertaald):

"Mijn bezoeken aan mijn opa en oma vroeger waren een inspiratiebron voor Hoenn. Ik ben opgegroeid in Tokyo, een grote stad, en mijn opa en oma woonden op Kyushu, een Japans eiland. Daar was alles compleet anders. Waar ik vandaan kom [in Tokyo], hebben we geen schone rivieren, insecten of natuur, maar wanneer ik mijn grootouders bezocht, kon ik genieten van een overvloed aan natuur. Ik ving insecten, speelde in de rivier, ving vissen in de oceaan en verkende bossen.

Hoenn is de manifestatie van mijn vroegere zomers op Kyushu. Deze herinneringen wilde ik uitdrukken met de Hoenn-regio toen ik dacht aan Ruby en Sapphire. Dit zie je terug in de uitbundige natuur en het idee van 'secret bases', die vergelijkbaar zijn met boomhutten en speciale forten die ik als kind maakte."
Het woord - Hoenn - zelf bevat dezelfde inspiraties. Het woord bestaat uit de Japanse karakters 'ho' en 'en', wat zich vrij vertaalt naar overvloedigheid. Het idee van overvloedigheid omvat niet alleen de natuur, maar ook de (figuurlijke) warmte van plattelandsbewoners. Het staat voor de bond tussen mens en natuur.

Gekoppelde games

Pokémon Ruby/Sapphire Version (Game Boy Advance)

Pokémon Emerald Version (Game Boy Advance)