[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-02-06 22:26:31

Informatie Xenoblade Chronicles X over quests, slaapcapsules en relaties met burgers

In een Japanse livestream is meer bekendgemaakt over de quests en de relaties met burgers in Xenoblade Chronicles X voor de Wii U. Vanochtend werd al een nieuw personage in Xenoblade Chronicles X onthuld. Het betreft Maurice, de hoofdcommisaris van de ruimtevesting New Los Angeles. De beste man was, voordat de mensheid van de Aarde moest vluchten, een assistent van de president van de Verenigde Staten. Inmiddels heeft een nieuwe lichting nieuws de wereld bereikt. In een Japanse livestream maakte Nintendo meer bekend over de interactie van de speler in de ruimtevesting van de mensheid op de planeet Mira, genaamd New Los Angeles en vaak afgekort tot NLA. In Xenoblade Chronicles X ben je lid van de organisatie BLADE. BLADE bestaat uit acht Unions en je kunt in het spel meerdere keren wisselen tussen deze groepen om lid van te zijn. Vandaag is meer duidelijkheid ontstaan over je werk als lid van een aantal van deze Unions. Toen de mensheid vluchtte van de Aarde werden veel mensen kunstmatig in slaap gehouden door hen cryogeen te bevriezen. Bij de crash op Mira zijn vele slaapcapsules met mensen erin verspreid geraakt over de planeet. Eén van de hoofddoelen van BLADE is deze verloren mensen te vinden en veilig terug te brengen naar NLA. Zo'n capsule ziet er zo uit:

Om de in coma gehouden mensen op een veilige manier te zoeken en om op de planeet te kunnen overleven, moet deze in kaart worden gebracht. Het "Frontier Net" zal je hierbij helpen. Je gebruikt dit systeem met behulp van de Wii U GamePad en heeft behoorlijk wat informatie over de planeet en je huidige locatie. De zeshoekige vormen, zoals die op de onderstaande afbeeldingen te zien zijn, representeren verschillende gebieden, die "Segments" (onderdelen) worden genoemd. Met zogenaamde Data Probes kun je het Frontier Net uitbreiden. Wanneer je een Data Probe heeft geïnstalleerd, verschijnen er symbolen op het respectievelijke Segment op het scherm van de Wii U GamePad in het Frontier Net. Deze symbolen staan voor missies, zoals het verslaan van monsters of het vinden van een schat. Des te meer gebieden je ontdekt, des te meer missies je zult ontvangen. Ook hebben deze vorderingen effect op de gesprekken van de gewone burgers in NLA, of veranderen ze zelfs het hele gespreksonderwerp. Data Probes doen echter meer dan het Frontier Net updaten. Je kunt ze ombouwen waardoor ze andere functies kunnen vervullen. Wanneer je er één ombouwt tot Mining Probe zul je meer resources krijgen van deze Probe. Ook zullen er Probes zijn die je statistieken veranderen tijdens gevechten, wanneer je bij hen in de buurt bent.

Als je lid bent van het Union Companion is het je taak om de burgers in New Los Angeles te helpen. Zij zullen je van veel simpele quests voorzien. Deze krijg je door simpelweg met hen een gesprekje te voeren. Wanneer je een verzoek van hen inwilligt, wordt je band met hen sterker. Hiervoor hebben Nintendo en ontwikkelaar Monolith Soft een speciaal "Bonding System" in het leven geroepen. Door je band met een burger te verstevigen, zullen nieuwe relaties ontstaan. Een afbeelding van dit systeem is hieronder te bekijken. Om belangrijke missies te starten zul je contact moeten zoeken met de mensen in de top van BLADE. Op het hoofdkantoor is een bord met een overzicht van je quests te vinden. Nadat je een missie hebt voltooid ontvang je geld, items of experience points (ervaringspunten).

Tot slot werd gesproken over de mogelijkheden omtrent online multiplayer in de game. Xenoblade Chroncles X verschijnt 29 april in Japan. Deze Japanse RPG, die alleen voor de Wii U verschijnt, zal later dit jaar in Europa verschijnen.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles X (Wii U)