[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-02-07 13:01:59

De wereld, nieuwe hulpmiddelen en aliens Xenoblade Chronicles X uitgelicht

Er zijn afbeeldingen en informatie verschenen over de verschillende gebieden in Xenoblade Chronicles X voor de Wii U. Gisterenavond werd meer bekend over de taken van de verschillende Unions in de organisatie BLADE, waarvoor je in Xenoblade Chronicles X zal werken. Ook werd in dat bericht duidelijk hoe de banden die je met de burgers van New Los Angeles, of kortweg NLA, hen en de opdrachten die je van hen krijgt, beïnvloeden. Nu hebben we nieuws over de uitgestrekte werelddelen van de planeet Mira die je in Xenoblade Chroncles X zal onderzoeken.

Hierboven zie je een kaart van de planeet Mira, waar de mensheid na hun vlucht van de Aarde zijn gestrand. De planeet bestaat uit vijf continenten, elk gebaseerd op één klimaat. Zo is er een continent met veel wouden, één met voornamelijk vulkanisme en het werelddeel waarin je het spel start, welke de simpele maar juiste naam "Starting Field" heeft, kent veel uitgestrekte graslanden. Starting Field Je begint je leven op de planeet Mira in het Starting Field. Daar is ook New Los Angeles gebouwd. Tussen de vele met gras bedekte heuvels liggen een aantal meren.

Forest of Nightglow Dit werelddeel bestaat uit bosgebied en er is dan ook veel vegetatie. Er zijn veel verschillende planten te vinden, waaronder gloeiende planten. Naast de grote hoeveelheid planten zijn er ook vele dieren te vinden.

Valley of Oblivion De Valley of Oblivion is een uitgebreid, droog gebied met een woestijnklimaat. Hier huizen een aantal enorme monsters. Tevens zijn er af en toe oasen te vinden.

Continent of White Trees Dit continent heeft een apart sfeertje en kan met niets van de Aarde worden vergeleken.

Continent of Black Steel Welkom in het land der vulkanen! Het hele Continent of Black Steel lijkt één gigantisch gebied vol vulkanen te zijn. Desondanks is er een afbeelding waar de characters over een brug lopen die door mensen of andere intelligente wezens gemaakt lijkt te zijn...

De planeet Mira is gigantisch en liefst vijf keer groter dan de wereld in de originele Xenoblade Chronicles, die in 2011 voor de Wii verscheen en een prachtige 9,6 kreeg in onze review. Wanneer je de planeet onderzoekt zul je dan ook veel moeten reizen. Je kunt rennen en springen, maar ook teleporteren dankzij de Data Probe Segments op het scherm van de Wii U GamePad. Er zijn echter nog meer hulpmiddelen. Als je niet zo goed weet hoe je ergens moet komen, kun je hulp van de Navigation Ball (navigatiebal) inschakelen. Dit is een soort vliegend lichtbolletje die vlak voor je uit vliegt, zoals ook op de onderstaande afbeeldingen te zien.

Een ander gadget die wel eens van pas zou kunnen komen, is de Hopper Camera. Deze schiet een camera te lucht in waarmee je de weide omgeving kunt bekijken en zien waar je naartoe moet. Op de onderstaande afbeeldingen is te zien hoe een kijkje door de Hopper Camera er uitziet.

Eén van de eerste gameplay-elementen uit Xenoblade Chronicles X die werd geteaset was het gebruik van mecha's, zogenaamde "Dolls" (poppen). Al bij de aankondiging van het spel in januari 2013, toen nog bekend onder de werknaam "X", werd een Doll gebruikt. Met een Doll zul je je veel sneller kunnen voortbewegen dan te voet. Tevens kun je door met een Doll te vliegen plaatsen ontdekken waar je anders nooit zou kunnen komen. Echter zul je pas later in het spel beschikking krijgen over een Doll, aangezien alleen leden van BLADE toestemming hebben om een Doll te gebruiken. De planeet Mira kent verschillende gezichten. Er zijn rustige gebieden, maar ook plekken waar je moet vechten voor je leven. Er leven een heleboel verschillende mosnters, de één intelligenter dan de andere. Eerder maakten we al uitgebreid kennis met Tatsu. Tatsu is een wezen uit het Nopon-geslacht. Mira kent echter meer van dit soort geslachten. Zo is er het blauwharige personage Luu, van het geslacht Lu-Sylphe. Luu is een beetje raar, maar goed van hart. Hij houdt ervan om zijn artwork te verkopen.

De bewoners van NLA zijn echter niet de enige wezens op Mira die niet van die planeet zijn. Waar Tatsu en Luu wel op Mira thuishoren, geldt dit niet voor het vriendelijke ras Manon. De Manon hebben een uitstekend gevoel voor techniek en op het gebied van technologie staan zij zeker hun mannetje. Echter zijn er ook aliens van het ras Vaias op Mira beland. Zo vriendelijk als de Manon, zo vijandig zijn de Vaias. Hun doel is om de mensheid uit te roeien.

Er zijn nog een aantal afbeeldingen en screenshots verschenen omtrent de in het artikel aangehaalde onderwerpen van Xenoblade Chronicles X voor de Wii U. Deze zijn onderaan dit artikel te bekijken. Xenoblade Chronicles X zal op 29 april verschijnen in Japan, exclusief voor de Wii U. De game zal later dit jaar in Europa verschijnen.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles X (Wii U)