[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-02-16 13:30:00

Iwata Asks is terug, eerste onderwerp is The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Nintendo heeft een nieuwe Iwata Asks online gezet en hierin wordt gesproken over The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D. Satoru Iwata heeft voor het eerst sinds een lange tijd een aflevering van Iwata Asks op internet geplaatst. Hij realiseert zich dat het een tijd geleden is en geeft een verklaring (vertaald):

"Hallo iedereen, dit is Satoru Iwata van Nintendo

Omdat we heel vorig jaar niet in staat zijn geweest nieuwe Iwata Asks te produceren, is het al een tijd geleden dat we de kans hadden om een nieuw interview met jullie te delen.

Vorig jaar ben ik ziek geweest en geopereerd. Velen van jullie vroegen zich waarschijnlijk af of mijn ziekte de reden voor ons was om geen nieuwe Iwata Asks te maken. Maar om eerlijk te zijn, ik heb eraan gedacht om een pauze te nemen [met Iwata Asks] opdat ik op energie kon komen, zelfs voordat mijn gezondheid achteruit ging.

Vanaf eind vorig jaar begon ik er echter over te denken het weer terug te brengen en ik vroeg me af wat de juiste titel zou zijn om dat mee te doen. Toen zag ik sterke reacties van mensen op onze aankondiging dat we een remake maakten van The Legend of Zelda: Majora's Mask. Ik was verrast door de reacties, maar nu wist ik welke titel het moest worden.

Ik hoop dat we kunnen proberen om minimaal een portie van de geheimen over te brengen van een game die zo diep ligt in veel harten. Het interview [over Majora's Mask] is behoorlijk lang geworden, maar ik hoop dat je het tot het einde zult volgen."
Aonuma spreekt in deze Iwata Asks over Majora's Mask 3D.Zo spreekt hij over de release van de originele Majora's Mask vijftien jaar geleden (vertaald):
"Iwata: Het is vijftien jaar geleden dat The Legend of Zelda: Majora's Mask verscheen.

Aonuma: Op het moment dat mij verteld werd dat ik het spel in één jaar moest maken, was ik extreem gefocust op de gedachte hoe mooi het zou zijn als dat zou lukken. En hoe teleurgesteld als ik het niet zou kunnen. Ik begon te werken aan de game met die mindset, maar tegen het einde van de ontwikkeling kregen we een nog strikter tijdschema. Toen vertelde Miyamoto dat we uitstel kregen.

Iwata: Werd je boos?

Aonuma: Ja! Ik werd boos en zei dat we de game nu absoluut niet meer uit konden stellen.

Iwata: Oh wow!

Aonuma: Ik herinner me dat ik hem zei dat we het zeker zouden halen in een jaar! Nu ik daarop terugkijk realiseer ik me dat ik hem iets ongelooflijks vertelde."
Het gehele interview van Iwata Asks met Eiji Aonuma over The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D vind je hier. Het spel verscheen op 13 februari voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo 3DS)