[Nieuws] Geschreven door Thomas S. op 2015-02-16 20:25:00

Aonuma: "Wereld van The Legend of Zelda Wii U wordt zo groot als de hardware toelaat"

Eiji Aonuma, producer van vele The Legend of Zelda-games, heeft onlangs meer informatie gegeven over de wereld van The Legend of Zelda Wii U. Het is inmiddels al weer bijna twee maanden geleden dat Nintendo iets losliet over het nieuwste spel in de The Legend of Zelda-serie dat voor de Wii U zal verschijnen. Eiji Aonuma heeft recentelijk weer informatie gedeeld; in een interview met Gamereactor Magazine vertelt hij het volgende over de grootte van de spelwereld in The Legend of Zelda Wii U (vertaald):

"Een enorme aaneengesloten wereld is niet te bereiken als de hardware niet ver genoeg ontwikkeld is. Sinds de eerste The Legend of Zelda-games hebben we altijd alles uit de hardware proberen te halen om de wereld zo optimaal mogelijk te maken. Je zou kunnen zeggen dat het daarom onvermijdelijk was dat we dit ook bij de Wii U-game doen.

Toen ik vorig jaar op de E3 de game liet zien, leek iedereen erg opgewonden en begon men te zeggen dat The Legend of Zelda eindelijk een open world-game was geworden! The Legend of Zelda-games hebben wat mij betreft de spelers altijd in staat gesteld een grote wereld te ontdekken. Wat er nu veranderd is, is dat de hardware zo ver gevorderd is, dat we nu een uitgestrekte wereld kunnen maken die op een makkelijke manier te verkennen is. Ons uitgangspunt is echter totaal niet veranderd sinds het begin van de serie."

Ook vertelt Aonuma later in het interview nog iets over het gebruik van de Wii U GamePad in deze nieuwe game (vertaald):
"De laatste tijd ben ik erg afhankelijk geworden van de kaart op mijn telefoon wanneer ik op een plek ben die ik niet ken. Een kaart zou niet iets moeten zijn dat je in je tas houdt, je moet hem in je hand kunnen houden om hem constant te kunnen checken. Bij elke stap moet je hem raadplegen; daarmee krijg je een gevoel van avontuur."
The Legend of Zelda voor Wii U zal in de loop van dit jaar in de winkels verschijnen. We bedanken N1ntendo-lid JanssenS voor het melden van dit nieuws.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)