[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-02-17 13:29:58

Eerste week aan verkopen Monster Hunter 4 en Majora's Mask 3D in kaart gebracht

Tijdens de financiƫle briefing van het derde kwartaal in het fiscale jaar 2014-2015, heeft Iwata ook gesproken over de initiƫle verkopen van The Legend of Zelda: Majora's Mask en Monster Hunter 4 Ultimate in Europa en Noord-Amerika. Beide spellen kwamen uit op 13 februari, gelijktijdig met de verschijning van de New Nintendo 3DS. Dit was op een vrijdag, wat betekent dat er data is voor respectievelijk twee (Europa) en drie dagen (Noord-Amerika) aan verkopen. Onderstaande grafiek geeft de aantallen weer. In Europa verkocht The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D bijvoorbeeld rond de 250.000 exemplaren in die tijd. In Noord-Amerika zijn er zelfs 350.000 stuks over de toonbank gegaan. In beide werelddelen verkoopt de game een stuk hoger dan A Link Between Worlds. Voor Monster Hunter 4 Ultimate zijn er helaas wat minder cijfers beschikbaar, maar het is wel te zien dat de titel in Europa een stuk beter heeft verkocht dan zijn voorganger. Nintendo heeft er het volgende over gezegd (vertaald):

"Deze grafiek vergelijkt de eerste verkoopdata voor The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D en Monster Hunter 4 Ultimate in hun verschijningsweek (twee dagen voor Europa en drie dagen voor Noord-Amerika) met hun voorgangers: A Link Between Worlds en Monster Hunter 3 Ultimate. De verkopen van de Monster Hunter-franchise in Amerika zijn niet te zien in de grafiek omdat we de data van deze titels nog niet exact hebben samengesteld. Ze zijn gepubliceerd door Capcom en het was een feestdag daar gisteren. 

We hebben echter gehoord van Capcom dat de eerste verkopen - die de speciale editie van de Nintendo 3DS meerekent - meer dan drie keer zo snel gaan als die van Monster Hunter 3 Ultimate. Ze hadden beide een veelbelovende start dankzij vele pre-orders en hoog gewaardeerde gameplay."

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo 3DS)

Monster Hunter 4 Ultimate (Nintendo 3DS)