[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-02-18 16:27:44

Capcom legt uit waarom Resident Evil: Revelations 2 niet verscheen op Nintendo 3DS

De producer van Resident Evil: Revelations 2, Michiteru Okabe, heeft zich in een interview met Digital Spy uitgelaten over het feit dat deze game niet naar de Nintendo 3DS is gekomen. Nintendo 3DS-titel Resident Evil: Revelations speelt zich af tussen het vierde en vijfde deel van de survival horror-serie. Je neemt Jill Valentine en Chris Redfield onder je hoede en probeert te onderzoeken wat de details zijn van de bioterroristische dreiging die in Europa heerst. Later verscheen dit vroege Nintendo 3DS-spel ook voor de Wii U en andere consoles. Het vervolg, Resident Evil: Revelations 2 heeft echter zowel de Nintendo 3DS als de Wii U overgeslagen.

Namens Capcom heeft Michiteru Okabe uitgelegd waarom dit het geval is. Het komt erop neer dat dit tweede deel al met consoles in gedachten is gemaakt. Dit kwam door de overzetting van Revelations naar onder andere de Wii U. De stap was hierdoor al snel genomen om met deze techniek verder te werken. Hij zei het volgende (vertaald):
"Het origineel verscheen op thuisconsoles, iets later dan de Nintendo 3DS-versie. Het kreeg de naam 'Unveiled Edition' mee in Japan, maar gewoon Resident Evil: Revelations in het westen. De versies op consoles waren echter op een bepaalde manier ons startpunt voor het tweede deel. Het is deels een technische reden. We hebben onze eigen engine genaamd MT Framework en de versies voor handhelds en thuisconsoles verschillen nogal wat op technisch gebied. Aangezien we de consoles als uitgangspunt hadden, ging de rest gewoon vanzelf. We probeerden het op zoveel mogelijk platformen uit te brengen als mogelijk en dat is hoe we bij de selectie van Xbox- en Playstation-versies kwamen, alsmede voor de PC. Zo zijn we hier op gekomen."
Tot slot wist hij te vertellen dat er op dit moment geen plannen zijn om Resident Evil: Revelations 2 alsnog op de Wii U of Nintendo 3DS uit te brengen. Het origineel kreeg van ons een zeer nette 9.2 in onze recensie.

Gekoppelde games

Resident Evil Revelations (Nintendo 3DS)