[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-02-23 23:30:00

Meer informatie over reizen in de grote wereld van Xenoblade Chronicles X

Director Koh Kojima heeft op twitter gesproken over het reizen in de wereld van zijn nieuwste Japanse RPG voor de Wii U. Xenoblade Chronicles X heeft een prachtige reusachtige wereld. Deze mooie omgevingen maken vooral indruk wanneer spelers deze in alle rust kunnen verkennen. Soms wil je echter wat sneller door de wereld bewegen, realiseert ook director Koh Kojima zich. Daarom sprak hij op twitter over de functies 'auto-run' en 'skip travel' (vertaald):

"De Hopper Camera en Navigation Ball blijken goed ontvangen [door fans]. Als je je direct snel wilt verplaatsen, is er auto-run en natuurlijk ook skip travel. Als ontwikkelaar ben ik echter in dubio, want ik wil de spelers graag in alle vrijheid laten rondreizen, maar ook van de verschillende omgevingen laten genieten... Een lastig punt, niet dan?"
De bevestiging van Koh Kojima geeft ons nu vier manieren om sneller te reizen. Allereerst de Hopper Camera, waarmee je snel de omgeving kunt verkennen middels een camera in de lucht. Ten tweede de Navigation Ball, die voor het team uit kan vliegen en de weg kan leiden. Auto-run zorgt ervoor dat het team automatisch loopt, zonder dat je zelf met de joystick hoeft te bewegen. Skip travel maakt het tot slot mogelijk om direct naar een eerder ontdekt herkenningspunt te gaan. Xenoblade Chronicles X zal exclusief voor de Wii U dit jaar nog in Europa verschijnen.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles X (Wii U)