[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-03-18 19:56:15

Miyamoto over hoe Mario bijna het hoofdpersonage in Splatoon werd

Shigeru Miyamoto heeft in een interview verteld hoe op een bepaald punt in de ontwikkeling van Splatoon Mario bijna het hoofdpersonage in die game werd. Splatoon is Nintendo's kijk op het Shooter-genre. Dit genre is zeer populair en ruim vertegenwoordigd op andere platforms, onder andere met Call of Duty en Battlefield. Nintendo heeft echter gekozen om in plaats van loden kogels verf als ammunitie mee te geven. Tevens kunnen alle speelbare personages veranderen in een inktvis om in het verf te schuilen, wat enkele unieke strategieën met zich mee brengt. Vandaag heeft het tijdschrift TIME een interview van Shigeru Miyamoto gepubliceerd. In dit interview vertelt de bedenker van Super Mario, Pikmin en een aantal andere Nintendo-series hoe Mario bijna het hoofdpersonage in Splatoon werd en waarom de loodgieter met rode pet uiteindelijk niet tot belangrijkste character in de game werd gebombardeerd (vertaald):

"Op een punt in de ontwikkeling, hielden we intern een terugblik op de game. We vonden het inkt schieten een leuke gameplay-mechanic en het team werkte erg hard aan de optimalisatie hiervan, maar naarmate de ontwikkeling van het spel vorderde, verloor de game zijn frisheid. Het onderdeel waar we ons de meeste zorgen om maakte was het hoofdpersonage. Het was alsof die in elke andere willekeurige game zou kunnen worden gestopt en was gewoon niet uniek. Toen vertelde ik de director van producer van het spel dat ze bij gebrek aan beter zelfs Mario als mogelijk speelbaar personage voor hun spel niet moesten uitsluiten. Daarbij gaf ik wel aan waarom ik zo'n soort suggestie gaf.

Een paar weken later lieten ze mij met alle behoedzaamheid een inktvisachtig figuur zien en we besloten dat we met dit personage verder gingen. De director en de anderen die dit inktvisfiguur op een nerveuze manier aan mij lieten zien, moesten erg verbaasd zijn geweest door mijn positieve reactie. Toentertijd accepteerde ik dit figuurtje echter niet vanwege het gebrek aan betere alternatieven, maar omdat ik echt dacht dat dit het ideale personage voor deze game was. Het is erg leuk om iets unieks als dit project te voeden en ik ben blij dat ze in staat waren om dit zo tot bloei te laten komen."
Splatoon verschijnt in mei in de Europese winkelschappen, exclusief voor de Wii U.

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)