[Nieuws] Geschreven door Thomas S. op 2015-03-20 15:01:16

Nintendo praat over het ontwikkelproces van Xenoblade Chronicles 3D

In een interview met Nintendo Life geeft een van de producers achter Xenoblade Chronicles 3D wat meer informatie over de ontwikkeling van deze game. Hiro Yamada, algemeen coördinator van Xenoblade Chronicles 3D, legt in een interview onder andere uit hoe de Wii-port is gemaakt en waarom deze alleen voor de New Nintendo 3DS zal verschijnen. Ook praat hij over de moeilijkheden waar het ontwikkelteam tegenaan liep en de voordelen van Xenoblade Chronicles 3D ten opzichte van het Wii-origineel (vertaald):

"De ontwikkeling van Xenoblade Chronicles 3D begon eind 2013 en omdat een groot deel van ons team fan was van de Wii-game was het voor ons een hele eer om deze port te mogen maken. De specificaties van de Wii liggen hoger dan die van de New Nintendo 3DS, dus een simpele taak was het niet. Daarbij was het implementeren van het 3D-effect, dat een dubbele processorkracht verijst, erg lastig. Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd het 3D-effect mogelijk te maken zonder de graphische kwaliteit veel te verminderen.

Het was überhaupt ook niet mogelijk geweest om de game uit te brengen zonder de verbeterde CPU van de New Nintendo 3DS. Ook beschikt deze nieuwe handheld over de C-stick en de ZL- en ZR-knoppen, wat erg handig was omdat we de controls van de Wii Classic Controller zonder aanpassingen konden overnemen. Gebruik maken van het touchscreen voor bepaalde controls was ook niet mogelijk vanwege de menu's en kaart die we daarop wilden afbeelden. Daarom was het haast onmogelijk geweest deze port de maken zonder de C-stick.

Omdat de game ongeveer 100 uur kan duren om uit te spelen, zijn er veel mensen die in hun dagelijks leven niet genoeg tijd hebben om thuis achter een console te zitten. Omdat je met de New Nintendo 3DS natuurlijk kunt spelen waar je wil, denk ik dat de game veel toegankelijker zal zijn nu we deze port hebben gemaakt."
Xenoblade Chronicles 3D zal 2 april verschijnen voor de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles 3D (Nintendo 3DS)