[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-03-26 20:38:12

Meer inzicht gegeven op het battlesysteem in nieuwe info Xenoblade Chronicles X

Xenoblade Chronicles X is voorzien van een verse dosis aan informatie over hoe je de diverse monsters het beste een kopje kleiner kan maken. De New Nintendo 3DS wordt binnenkort voorzien van Xenoblade Chronicles 3D, maar dit jaar moet ook nog zijn spirituele opvolger uitkomen op de Wii U. Xenoblade Chronicles X bouwt voort op de fundamenten die in zijn voorganger zijn gezet. Neem bijvoorbeeld het battlesysteem, die ook ditmaal in teken zal staan van zogenoemde 'Arts'. Vandaag zijn hier meer details over naar buiten gekomen.

In het spel kun je met de Arts bijvoorbeeld combo attacks uitvoeren. Dit zijn aanvallen die extra krachtig worden als je het juiste type Arts erna gebruikt. Deze is uniek voor elke combo. Dergelijke combo attacks zijn vooral bedoeld om grotere effecten dan normaal te creƫren wanneer je aanvallen combineert. Daarnaast zorgt dit voor een extra laagje diepte voor het toebrengen van schade. Ook zijn er bepaalde Arts die vijanden een 'break' status kunnen geven. Als je vervolgens vaardigheden het Topple-effect toebrengt aan een tegenstander in deze toestand, dan kunnen ze even niet meer bewegen. Ze zijn dan extra kwetsbaar: aanvallen missen nooit meer, doen 1.5 keer meer schade en bepaalde Arts zijn vele malen krachtiger. Ook is het slim om vanuit een bepaalde hoek je tegenstander een mep te verkopen. Doe je dit bijvoorbeeld van achteren of bovenop, dan zijn je aanvallen accurater en is er een grotere kans op een 'critical hit'. Bepaalde Arts doen bijvoorbeeld ook meer schade als je ze op een specifiek gedeelte van een vijand afvuurt. Hier is ook een klein Monster Hunter-sausje overheen gegoten: zo is het mogelijk om op bepaalde delen van een monster te mikken en deze uit te schakelen. Doe je dit succesvol, dan kan die dat deel niet meer gebruiken. Daarnaast krijg je extra beloningen voor een gevecht als je dit klaarspeelt.

Verder is naar buiten gekomen dat je op een bepaald punt in Xenoblade Chronicles X de 'Overclock Gear' krijgt. Hiermee kun je je gevechtscapaciteiten drastisch verhogen voor een korte tijd - iets wat echter wel 3000 'TP' kost. TP verkrijg je na het succesvol voltooien van gevechten. Als je dit gebruikt, wordt de wachttijd van je Arts heel erg verlaagd. Ook zorgt deze functie ervoor dat je Arts voor een derde keer achter elkaar kan 'chargen'. Tot slot kent de game iets genaamd de 'OC Gear'. Hiermee kun je speciale effecten tijdens gevechten vrijspelen. Het hulpmiddel heeft bijvoorbeeld een 'Gear Counter', welke je bijvoorbeeld meer schade laat doen als je vaak achter elkaar dezelfde kleur Arts gebruikt. Hoe hoger het nummer is, hoe beter de vaardigheid. Andere mogelijke effecten zijn bijvoorbeeld dat je TP krijgt terwijl je aanvalt of dat je een EXP-bonus krijgt. Als je 3000 TP hebt verzameld, kun je je de andere leden in je party ook hun eigen OC Gear laten gebruiken. Ook hier zijn bepaalde bonussen aan verbonden. Het is nog niet bekend wanneer Xenoblade Chronicles X Europa aan gaat doen. Japan mag er op 29 april al mee aan de slag.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles X (Wii U)