[Nieuws] Geschreven door Mink op 2015-04-11 11:50:22

Miyamoto was ontevreden over Splatoon's oorspronkelijke concept

In een interview met EDGE is gebleken dat Shigeru Miyamoto ontevreden was over Splatoon's oorspronkelijke idee. Splatoon is een funshooter waarin de Inktlings centraal staan. Deze aparte wezens lijken op doodnormale mensen, echter hebben deze Inktlings de kracht om in een inktvisje te veranderen. Eerder vandaag spraken we al over een nieuw verschenen trailer. Nu hebben we nieuwe informatie over de beginfase van Splatoon. Hier was het verstoppen in de inkt nog niet bedacht en was het eigenlijk een vrij leeg concept. Co-director Tsubasa Sakaguchi, producer Hisashi Nogami en director Yusuke Amano spraken in een interview met EDGE over Miyamoto's reactie op het prototype van Splatoon. Ze wisten te melden (vertaald):

"Na het prototype hadden we allerlei ideeën over de hoogte, de inkt, de personages en een beeld van personages en inktvissen. Maar we konden de elementen niet mixen tot een simpel en leuk spel. Tijdens deze periode zijn we vaak geschoold door Miyamoto.

Hij zei dingen als; 'Ik snap het niet, wat willen jullie doen? Dit spreekt toch niemand aan.'

We hadden de basis en bedachten toen het verstoppen in de inkt en de 3D-omgevingen. Toen moesten we nog de mogelijkheid implementeren om ook omhoog en omlaag te schieten. Toen we dit allemaal hadden toegevoegd waren we een beetje in de war. We wisten niet meer waar de game voor stond."
Vanaf 29 mei kun je aan de gang met deze turfwar in Splatoon voor de Wii U.

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)