[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-04-26 15:51:32

Peter Thierolf over ontwikkeling van Legend of Kay Anniversary en de Wii U-versie

De directeur van ontwikkelingsstudio Kaiko heeft een interview gegeven over de ontwikkeling van Legend of Kay Anniversary en de Wii U-versie in het bijzonder. Nadat in februari al geruchten opdoken, bevestigde uitgever Nordic Games afgelopen woensdag het bestaan van Legend of Kay Anniversary. De game zal deze zomer verschijnen voor de Wii U, PC, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De remaster wordt ontwikkeld door de Duitse studio Kaiko. Dit is een nieuwe naam voor het eerder tot ontwikkelaar gebombardeerde Unit 4 Games. De mede-oprichter en directeur van Kaiko, Peter Thierolf, zegt dat de naamsverandering heeft plaatsgevonden vanwege een conflict om handelsmerken met een andere studio. In het interview werd Thierolf allereerst gevraagd hoe hij Legend of Kay Anniversary zou omschrijven. Dit deed hij op de volgende manier (vertaald):

"Legend of Kay Anniversary is een actie-avonturengame met het jasje van een 3D platformer. Het verhaal begint met de held Kay die zijn dorp en volk moet verdedigen en zo in een langer avontuur verzeild raakt. Je leert vechttechnieken, krijgt nieuwe wapens en upgrades naarmate je verder komt in het verhaal. De game heeft een gevechtssysteem dat geïnspireerd is door verschillende vechtsporten. Naast de gevechten, bevat het spel ook een flink portie puzzels en exploratie."

Legend of Kay verscheen oorspronkelijk in 2005 voor de PlayStation 2. Tien jaar later is dit geen game waarvan velen verwacht hadden ooit een remaster te zien. De interviewer was dan ook zeer benieuwd waarom er toch aan de ontwikkeling van een remaster van deze game is begonnen (vertaald):
"Vanaf een zekere hoogte is dit meer een vraag voor de uitgever dan voor mij, maar iedereen die aan Legend of Kay Anniversary meewerkt vind dat deze titel meer in de schijnwerpers mag staan dan dat dit bij de release van de oorspronkelijke game is gebeurd. In de winter van 2013/2014 hebben we de ins en outs van het project vastgelegd en in juli vorig jaar is de ontwikkeling van het spel daadwerkelijk begonnen.

Veel van ons missen tegenwoordig games waarin de gameplay centraal staat en de speler minder aan de hand houden tijdens het spelen. Ondanks dat de dierlijke personages in het spel een jonger publiek lijken aan te trekken, denken we dat de gameplay en het verhaal ook meer ervaren en volwassen spelers kan uitdagen."
Daarna vertelde Thierolf hoe hij en uitgever Nordic Games denken dat dit spel goed bij de Wii U en haar publiek past (vertaald):
"We denken dat Legend of Kay Anniversary perfect bij de Wii U en haar publiek past en we zijn dan ook blij dat deze game zich bij de andere geweldige 3D platformers voor het systeem mag scharen. De Wii U verdient echt meer games. Aan de andere kant heeft de Wii U wat zwaktes ten opzichte van andere current-gen platforms. Als je van games houdt die zich focussen op de gameplay, is de Wii U echter een must-have - dus dit is een goede plek voor onze kitten. Persoonlijk gebruik ik mijn Wii U meer dan de PlayStation 4 die ernaast staat."

Kaiko heeft alle vertrouwen in de resultaten van Legend of Kay Anniversary voor de Wii U. De game zal echter niet van veel unieke functies van de Wii U gebruikmaken, blijkt uit Thierolfs woorden (vertaald):
"Legend of Kay Anniversary verschijnt voor een heleboel verschillende platforms en daarom kunnen we niet van zoveel unieke features van elk apparaat gebruikmaken als een exclusieve titel dat kan. De game ondersteunt in ieder geval Off-TV Play. De game zal tegelijk op het televisiescherm en het scherm van de Wii U GamePad afgespeeld worden. Hoewel het gebruikersinterface een beetje aan de kleine kant is op de Wii U GamePad, speelt het spel er erg fijn op. Miiverse zal niet specifiek vanuit het spel worden ondersteund, net als andere unieke features."
Grafisch zit het volgens Thierolf wel snor met Legend of Kay Anniversary (vertaald):
"We hebben alle personages opnieuw gemaakt, met veel meer polygonen, een aantal nieuwe textures en in een hogere resolutie. De graphics van de achtergronden zijn niet verbeterd als je afgaat op met aantal polygonen. De reden hiervoor is de unieke manier van belichten in de originele game. Wel is de resolutie van de textures verhoogd, hebben we meer dan vijfhonderd textures volledig opnieuw ontwikkeld en bevat de game een gloednieuw HD gebruikersinterface. De Wii U-versie van Legend of Kay Anniversary heeft een grafische kwaliteit van 720p en draait met zestig frames per seconde. We vinden voor een met actie gevulde game als deze de framerate belangrijker dan de graphics."

Tot slot werd Thierolf gevraagd of Kaiko geïnteresseerd is in een vervolg op Legend of Kay en of het bedrijf in de toekomst ook voor de Wii U wil ontwikkelen. Thierolf gaf het volgende antwoord (vertaald):
"We zouden het erg leuk vinden om verder te mogen werken met Legend of Kay. We moeten alleen wachten op andere spelers die er hetzelfde over denken. Ik vind de Wii U een leuk platform en zou hier graag meer games voor willen maken."
Legend of Kay Anniversary verschijnt deze zomer voor de Wii U. Een exacte releasedatum moet nog worden onthuld door uitgever Nordic Games.

Gekoppelde games

Legend of Kay Anniversary (Wii U)