[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2015-04-30 08:52:57

Project manager legt uit waarom Fire Emblem if in Japan uit twee versies bestaat

In een interview heeft de project manager van Fire Emblem if, Masahiro Higuchi, uitgelegd waarom er twee versies van de game verschijnen in Japan. Begin deze maand kondigde Nintendo in een Nintendo Direct Fire Emblem if aan voor de Nintendo 3DS. Wat deze game uniek maakt in de serie, is dat je moet kiezen uit twee verhaallijnen. Het spel speelt zich af in een tijd van oorlog en vrede waarin twee landen elkaar continu lastigvallen. Je bent geboren in het vredelievende Hoshido (het Witte Koninkrijk) maar bent grootgebracht in het chaotische Nohr (het Zwarte Koninkrijk). Aan jou de keuze of je loyaal blijft aan Nohr of dat je toch terugkeert naar je echte familie in Hoshido. In een interview legt de project manager van de game uit waarom het spel, in ieder geval in Japan, twee versies zal hebben en wat de verschillen tussen deze versies zullen zijn (vertaald):

"De versie van het Witte Koninkrijk zal makkelijker zijn, omdat je in de versie van het Zwarte Koninkrijk minder ervaringspunten en geld kunt krijgen wanneer je een vijand verslaat. Daarnaast het de versie van het Zwarte Koninkrijk meer stages bevatten waarin je een speciaal doel moet behalen. De vijandelijke generaal of het hele vijandelijke leger verslaan zijn nog steeds basisvoorwaarden, maar er zullen ook stages zijn waarin je vijanden moet onderdrukken, de defensieve wal van de vijand moet doorbreken of waarin je je eigen basis moet verdedigen. Verder zullen er zelfs stages zijn waarin je je doel binnen een bepaald aantal zetten zult moeten behalen.

Naast de andere verhalen in de verschillende versies zullen ook de speelgebieden zelf en de manier waarop het spel wordt gespeeld compleet anders zijn. De games zijn zo ontworpen dat je tevreden bent wanneer je één van beide versies hebt gespeeld, maar dat wanneer je de andere versie speelt, je verrast zult zijn door de verschillen."
Fire Emblem if verschijnt in twee versies op 25 juni in Japan voor de Nintendo 3DS. Het is nog niet bekend of het spel ook in Europa in twee versies zal verschijnen. Wij moeten in ieder geval wel wachten tot 2016.

Gekoppelde games

Fire Emblem Fates: Birthright (Nintendo 3DS)

Fire Emblem Fates: Conquest (Nintendo 3DS)