[Nieuws] Geschreven door Mink op 2015-05-06 18:43:59

Playtonic over hoe de namen van Yooka en Laylee tot stand kwamen

Via hun officiële website heeft Playtonic een statement gegeven betreffende de origine van de namen van de hoofdpersonages in Yooka-Laylee. De afgelopen tijd is het nieuwe project van Playtonic goed vertegenwoordigd in het nieuws. Zo werd het kickstartersproject gelanceerd en werd deze gefundeerd binnen luttele minuutjes. Binnen 24 uur werd er ruim 1 miljoen dollar geïnvesteerd in het spel. Vandaag heeft Playtonic gesproken over de namen van de hoofdpersonages van Yooka-Laylee. Volgens kunstenaar Greg Mayles is de beslissing niet uit de lucht komen vallen. Het project ging eerder al onder de codenaam "Project Ukulele" en dat is fonologisch gezien gelijk aan de personages Yooka en Laylee. Greg Mayles wist te melden (vertaald):

"De namen waren gepland vanaf het begin. Het was geen gelukkig toeval dat 'Ukulele' zo gemakkelijk in twee namen te splitsen is. Sterker nog, iemand van ons team heeft een Hawaiiaans woordenboek erbij gepakt en blijkbaar betekent 'Uke' letterlijk 'iemand met een klein brein' en 'lele' betekent 'vliegen', of letterlijk vertaald 'van een voertuig afgaan'. Dat is absoluut geen toeval."
De Kickstarter-campagne eindigt op 17 juni om 1:00 Nederlandse tijd. Yooka-Laylee moet in oktober 2016 gaan verschijnen voor onder andere de Wii U.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)