[Nieuws] Geschreven door Mink op 2015-05-17 12:44:06

Ontwikkeling Yoshi's Woolly World bestond uit het spelen met wol

In een interview met EDGE heeft producer Takashi Tezuka gesproken over Yoshi's Woolly World voor de Wii U. Eerder deze week verscheen er een trailer, screenshots, stukjes artwork en een beetje informatie over Yoshi's Woolly World. Vandaag hebben we Takashi Tezuka die gesproken heeft over deze exclusieve Wii U-titel. Hij wist te melden (vertaald):

"We hebben altijd het gevoel gehad dat Yoshi een handgemaakt gevoel moet hebben met de graphics. We hebben dit tevens geprobeerd bij Yoshi's Island en Yoshi's Story. Met deze voorgaande titels was het alleen het uiterlijk en had het geen invloed op de gameplay.

We hebben besloten om wol te gebruiken in Yoshi's Woolly World en sindsdien hebben we interessante gameplay-mechanismes bedacht die we eerder niet konden verwerken. Het was één van de zwaarste uitdagingen die ik ooit heb gezien."
Als laatste wist Good-Feel executive producer, Etsunobu Ebisu, nog het volgende te delen (vertaald):
"We hebben echte objecten van wol gemaakt om te testen of de game er representatief uitzag. Het was overduidelijk nodig, maar het kostte zoveel tijd! We deden dit toen we nog een keuze maakte over de grafische kant van het spel."
Yoshi's Woolly World moet op 26 juni 2015 verschijnen in de Europese winkelketens.

Gekoppelde games

Yoshi's Woolly World (Wii U)