[Nieuws] Geschreven door Mink op 2015-05-18 11:01:14

Magische boeken staan centraal in de werelden van Yooka-Laylee

PlayTonic heeft nieuwe stukjes informatie gedeeld over de wereld van Yooka-Laylee voor onder meer de Wii U. Yooka-Laylee was eerder bekend onder het fonetisch equivalent Project "Ukelele". Deze titel, welke verschijnt voor onder meer de Wii U, zal de spirituele opvolger zijn van de bekende Banjo-Kazooie-spellen. In een interview met GamesRadar hebben de heren van PlayTonic gesproken over het thema van Yooka-Laylee. Ze wisten te melden (vertaald):

"Alle werelden zullen bestaan in grotere magische boeken en we hebben tevens book-achtige namen voor de levels. Soms klinken ze meer als titels van boeken, maar wanneer je het level ingaat en op ontdekking gaat, kun je pagina's van dit boek verzamelen. Dus je kunt de wereld in en het start ongeveer hetzelfde als Banjo-Kazooie op gebieden zoals complexiteit en grootte. Maar je kunt de huidige wereld vergroten door pagina's te verzamelen, echter kun je ook de pagina's gebruiken om toekomstige werelden te laten verschijnen.

We wilden het eigenlijk zo maken dat spelers door een wereld naar binnen gaan en de volgende wereld kunnen zien. Maar, de spelers kunnen ten alle tijde terugkeren. We proberen het geheel minder lineair aan te laten voelen."
Yooka-Laylee is vermoedelijk vanaf oktober 2016 op de Wii U te spelen.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)