[Nieuws] Geschreven door Thomas S. op 2015-06-17 20:08:08

Metroid Prime: Federation Force had samen met de New Nintendo 3DS uit moeten komen

Ontwikkelaar Kensuke Tanabe legt enkele dingen uit over de ontwikkeling van Metroid Prime: Federation Force. Gisteren heeft Nintendo een nieuwe Metroid-game aangekondigd onder de naam Metroid Prime: Federation Force, tijdens het Nintendo Digital Event. Het spel bevat lokale en online co-op tot maximaal vier spelers. Samen met je vrienden kun je het verhaal van het spel spelen in een first-person-setting. In Metroid Prime: Federation Force is daarnaast de minigame Blast Ball te vinden, welke onlangs is aangekondigd. De minigame is een drie-tegen-driegevecht, waarbij het de bedoeling is een bal in het doel van te tegenstander te werken. Kensuke Tanabe, producer van de Metroid Prime-serie, legt in een interview met IGN uit hoe deze multiplayer game tot stand is gekomen. Ook geeft hij informatie over de keuze van Next Level Games, de studio die de game momenteel ontwikkelt (vertaald:)

"Eerst wil ik even zeggen dat het idee van game met de focus op een gevecht tussen de Federation Forces en de Space Pirates een idee is dat ik al sinds de ontwikkeling van Metroid Prime 3 heb. Het ontwikkelproces lijkt erg op dat van Metroid Prime Hunter; we gebruiken de Nintendo Software Technology op dezelfde manier. In die game lag de focus op de relatie tussen de premiejagers die met Samus samenwerkten in de wereld van Metroid. We wilden deze keer iets maken dat het gevecht liet zien tussen de Federation en de Space Pirates, maar er was geen bedrijf dat die game wilde ontwikkelen.

Toen we deze game maakten was ons plan om het samen met de New Nintendo 3DS uit te brengen, maar daar waren we uiteindelijk iets te laat voor. Het team dat tijd had om een game te maken op dat moment was Next Level Games, en daarom ontwikkelen zij nu Metroid Prime: Federation Force"  
Metroid Prime: Federation Force moet ergens in 2016 uitkomen voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Metroid Prime: Federation Force (Nintendo 3DS)