[Nieuws] Geschreven door Erik op 2015-06-18 11:31:43

Reggie vertelt waarom The Legend of Zelda Wii U deze E3 oversloeg

IGN had een interview met Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo of America, en hierin kwam ook The Legend of Zelda Wii U aan bod. Dat The Legend of Zelda Wii U dit jaar niet op de E3 te zien is, was een klap in het gezicht voor veel fans. Daarnaast bracht het een hoop speculatie naar boven. Amerikaanse website IGN besloot deze speculaties direct te tackelen en vroeg Reggie Fils-Aime naar de reden hierachter. Kort gezegd komt het door het feit dat deze E3 specifiek bedoelt was voor games die in de nabije toekomst uitkomen - en Zelda is dit simpelweg niet. Als ze het spel wel hadden laten zien, had dit meer frustratie dan opwinding opgeleverd, gelooft de president van Nintendo of America. Zijn exacte woorden zijn als volgt (vertaald):

Waarom werd The Legend of Zelda Wii U niet op de E3 getoond?

"Dat gaat terug naar het statement dat ik eerder maakte, over hoe we de E3 zien. We geloven er niet in om spellen te laten zien vanuit een belofte dat hij pas op de lange termijn verschijnt. We houden ervan om materiaal te tonen dat voor de feestdagen nog verschijnt, of misschien in de eerste helft van het daaropvolgende half jaar. En op dit moment is The Legend of Zelda geen project voor 2015."

Zijn jullie niet bang dat dit (potentiële) Wii U-bezitters het signaal stuurt dat het misschien helemaal niet meer in 2016 uitkomt?

"Nee, ik geloof niet dat het dat signaal stuurt. Shigeru Miyamoto heeft zelfs in meerdere interviews bevestigd dat het een 2016-spel is én dat hij gewoon voor de Wii U uitkomt, omdat we weten dat deze denkwijze rondzweeft.

Zoals gezegd is kijken we vanuit onze mentaliteit meer naar de nabije toekomst als we kijken naar de E3. Daarnaast willen we ook aankaarten dat we de consument niet wilden frustreren. We konden een hoop punten scoren door een klein beetje van Zelda Wii U te laten zien, maar uiteindelijk zou dat meer frustratie dan voordelen opleveren."
The Legend of Zelda Wii U gaat dus écht in 2016 verschijnen voor de Wii U.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)