[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-06-21 11:56:54

Skells zijn pas na 30 uur beschikbaar in Xenoblade Chronicles X

Wie zich erop verheugt met een skell rond te vliegen in Xenoblade Chronicles X moet wel wat geduld hebben: pas na 30 uur krijg je je eerste skell. De ontwikkelingsstudio Monolith Software, bekend van onder andere Xenoblade Chronicles voor de Wii die wij beloonden met een 9,6 in onze review, komt met een nieuwe game voor de Wii U. Xenoblade Chronicles X wordt groter van opzet dan zijn voorganger. De JRPG leunt hevig op futuristische elementen, zoals grote 'mechs' en vooruitstrevende technologie. Deze grote mechs worden skells genoemd in Xenoblade Chronicles X, waarmee je rond kunt vliegen in de uitgestrekte wereld. Echter, het zal een tijdje duren voordat je met deze skells kunt rondvliegen. Director Tetsuya Takahashi geeft aan dat het ongeveer 30 uur duurt voor ze beschikbaar zijn (vertaald):

"De reden dat we ervoor gekozen hebben dat te doen was vanwege de schaal van de game, die verandert wanneer je een skell krijgt. We willen ervoor zorgen dat de moeilijkheden die je gehad zou kunnen hebben met het terrein of het uitvogelen hoe je op een bepaalde plek komt aanwezig waren voordat je een skell zou krijgen.

We wilden niet dat spelers vanaf het begin de mogelijkheid zouden hebben om naar de andere kant van het continent te snellen. We willen hen de ervaring in deze regio's bieden om er zelf eerst doorheen te lopen. Wanneer je de mogelijkheid hebt om een skell te besturen, verandert het gevoel van de game compleet. En we denken dat een stapsgewijze opbouw helpt in dat proces.

Als nieuwe spelers 30 uur gameplay horen, reageren ze wellicht wat geschokt op dat nummer. Maar ik denk dat het voor MMO-spelers juist gewennig aanvoelt dat 30 uur niet per se een lange tijd is als je denkt aan de totale gameplay-tijd die je uiteindelijk in het spel gaat spelen. Nu, zeker in traditionele JRPG-termen zou het als een lange tijd kunnen aanvoelen, maar het continent is op zo'n manier geconstrueerd dat je er snel doorheen gaat."
Xenoblade Chronicles X verschijnt dit jaar in december voor de Wii U in Europa.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles X (Wii U)