[Nieuws] Geschreven door Mink op 2015-06-28 11:54:57

Sakurai wilde per se old school Pac-Man, anders zou het personage niet de game halen

Masahiro Sakurai heeft in een interview aangegeven dat hij Pac-Man niet in Super Smash Bros. zou stoppen als hij niet de old school variant mocht gebruiken. Pac-Man is een zeer iconisch personage van Namco. De gele pizza waar één pizzapunt uit is gesneden, is bij vrijwel iedereen een bekend fenomeen. Echter, sinds 2013 is het design van de protagon Namco Bandai een nieuwe doelgroep aanspreken en de gele pizza een nieuw, moderner, imago geven. Masahiro Sakurai heeft in een interview aangegeven dat hij Pac-Man overwoog uit Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U te halen als hij niet de old school variant mocht gebruiken. Hij wist te melden (vertaald):

"Pac-Man's design was veranderd in 2013 door de CGI cartoon titel Pac-Man and the Ghostly Adventures. Dit nieuwe design is gebruikt in verschillende producten. Maar uiteindelijk vond ik zijn old school design beter en heb ik deze gebruikt. Als dat afgewezen werd, wilde ik Pac-Man geheel uit het spel gooien."
Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U liggen respectievelijk sinds 3 oktober en 28 november 2014 in de Europese winkelketens.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)