[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-06-30 20:44:50

Kenichiro Takaki over de sexualisatie en meer in Senran Kagura 2: Deep Crimson

Kenichiro Takaki, producer van de Senran Kagura-serie, heeft zich uitgesproken over de bewuste sexual appeal van de serie. Senran Kagura 2: Deep Crimson is het vervolg op Senran Kagura Burst, dat in februari 2014 in Europa verscheen voor de Nintendo 3DS en een nette 7.3 kreeg in onze review. De serie staat vooral bekend om de vele dames die voorzien zijn van een grote voorgevel en niet al teveel om het lijf hebben. In een recent interview heeft producer Kenichiro Takaki uitleg gegeven over de laatste game in de serie voor de Nintendo 3DS en spreekt hij over de toekomst van de serie op Nintendo's handheld (vertaald):

"In Deep Crimson hebben we twee hoofdpersonages. Een van beide is Kagura. Lang vroeg men wat het Kagura-deel in de titel betekende, dus hebben we een character toegevoegd met die naam. Ze is jong, maar leert snel en zal weldra een van de sterkste personages zijn. Daarnaast is er Naraku als soort assistent van haar.

(...)

Ik denk dat de personages op de cover van Deep Crimson ongeveer zulke grote borsten hebben als we ze kunnen maken. Als ze nog groter worden en een character haar armen kruist schieten ze er overheen. We zouden een console met betere specificaties nodig hebben om ze te vergroten. Op dit moment denken we echter niet aan andere platformen. Ik ben blij met programmeren voor de huidige platformen (PlayStation 4 en Nintendo 3DS).

(...)

Deep Crimson heeft een nieuwe optie die gebruik maakt van de Nintendo 3DS-camera via AR-kaarten. Die optie is simpelweg aanwezig om fans de kans te geven om hun favoriete personages in hun kamer te toveren terwijl ze op bed liggen of ergens zitten et cetera. Met deze functie wil ik spelers alleen de mogelijkheid geven om hun eigen creativiteit te gebruiken."
Senran Kagura 2: Deep Crimson verschijnt deze zomer in Europa voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Senran Kagura 2: Deep Crimson (Nintendo 3DS)