[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2015-07-12 11:02:29

Officiƫle website voor remake van YU-NO verschenen

Zo'n twintig jaar geleden verscheen YU-NO origineel; tijd voor een remake. Ruim een half jaar geleden kondigde Mages, moederbedrijf van 5pb, officieel de remake aan van Kono Yo no Hate de Koi wo Utau Shoujo YU-NO. Deze visual novel verscheen in de jaren '90 voor de NEC PC-9801, SEGA Saturn en PC. Op dit moment zijn er nog geen platformen bekendgemaakt waarvoor de remake zal verschijnen. De nieuwe officiƫle website bevat onder andere een samenvatting van het verhaal (vertaald):

"Het verhaal begint met de verdwijning van Takuya's vader, bekendstaand als excentriek en controversieel historicus. Ook al wordt van hem gedacht dat hij dood is, ontvangt Takuya al snel een pakketje van de schijnbaar gestorven man, dat een vreemd setje items bevat waarvan Takuya de gebruikswaarde niet herkent. Na een klein onderzoek eindigt hij bij Triangle Mountain, een grote rots van onbekende oorsprong.

Terwijl hij bij Triangle Mountain is loopt Takuya een beeldschone naakte vrouw tegen het lijf die hem zomaar kust en vervolgens zomaar dood valt en verdwijnt. In verwarring achtergelaten wordt Takuya dan ineens geconfronteerd door een oude vriend en college van zijn vader genaamd Ryuuzouji en zijn jonge stiefmoeder Ayumi. Ryuuzouji trekt zijn pistool en richt dit op Takuya en vraagt hem het vreemde pakketje. "
YU-NO's remake heeft nog geen bevestigde platformen of releasedata.

Gekoppelde games

YU-NO (Nintendo Switch)